Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Samsung Galaxy S22 Ultra pare a fi unul dintre cele mai bune telefoane de până acum. Da, cel mai recent telefon emblematic al Samsung este un dispozitiv scump, dar cu siguranță nu se zgârcește la funcții.

De la un afișaj care se reîmprospătează rapid și un S Pen încorporat până la un chipset puternic și o mulțime de îmbunătățiri ale camerei, Samsung S22 Ultra include toate caracteristicile pe care le-ai aștepta de la un telefon de top, plus câteva extra-uri specifice acestui model anume.

În acest articol aruncăm o privire mai atentă asupra motivelor pentru care ai putea dori ca Samsung S22 Ultra să fie următorul tău telefon.

Cel mai strălucitor afișaj

Samsung trebuie să se fi săturat ca iPhone-ul să primească toate aplauzele pentru ecranele sale (mai ales că Samsung este principalul furnizor al Apple pentru acea parte). Întreaga linie Samsung S22 se mândrește cu unele îmbunătățiri majore ale afișajului, evidențiate de o încercare de a face ecranele mai luminoase pe orice smartphone.

În cazul lui Samsung S22 Ultra, asta înseamnă un ecran care promite o luminozitate maximă de 17500 nits și o luminozitate tipică de 1200. Noul telefon Samsung se apropie destul de mult de aceste afirmații și depășește rezultatele iPhone 13 Pro Max.

Toate aceste minuni înseamnă că nu vei avea niciodată probleme să vezi ce este pe ecranul Samsung S22 Ultra în lumina puternică a soarelui.

Iar cu funcția Samsung Vision Booster, care ajustează ecranul și echilibrează culorile pe baza luminii ambientale, nu ar trebui să te scufunzi în setările telefonului pentru a obține o vedere clară a ecranului.

S Pen este acum inclus cu Samsung S22 Ultra

Samsung S21 Ultra a fost primul telefon din afara seriei Galaxy Note care a oferit suport pentru S Pen-ul Samsung. A fost un pas binevenit, deși incomplet. Deoarece S Pen a fost un accesoriu opțional pe S21 Ultra, nu s-a simțit niciodată ca o parte integrată a telefonului.

Aceasta nu este o problemă cu noul S22 Galaxy Ultra, care include un slot S Pen. Asta înseamnă că nu trebuie să cauți o husă pentru a-ți transporta stiloul. În schimb, scoate-l din telefon și începe să iei notițe chiar pe ecranul Galaxy S22 Ultra.

S Pen-ul inclus pe Samsung S22 Ultra este, de asemenea, mai rapid decât înainte, cu o îmbunătățire a vitezei cu 70% și o latență mai mică. Adaugă o conversie mai precisă a scrisului de mână în text și caracteristici specifice stylusului încorporate în Microsoft Outlook, iar acesta este un plus binevenit la modelul Samsung S Ultra, mai ales dacă îți privești telefonul ca pe un instrument de productivitate.

O rată de reîmprospătare îmbunătățită

Ratele de reîmprospătare dinamice sunt o caracteristică din ce în ce mai comună pe telefoanele inteligente de top, deoarece dispozitivele măresc rata de reîmprospătare atunci când activitatea pe ecran devine intensă și o încetinesc atunci când lucrurile sunt mai statice. Este o modalitate de a-ți oferi tot ce este mai bun: o experiență captivantă atunci când joci sau navighezi pe site-uri web și un consum mai mic de baterie atunci când nu trebuie să crești rata de reîmprospătare.

Samsung S21 Ultra de anul trecut ar putea varia de la 10 Hz la 120 Hz, dar Samsung S22 Ultra duce această setare și mai departe. Noul telefon poate atinge în continuare 120 Hz atunci când este necesar, dar alteori rata de reîmprospătare poate scădea până la 1 Hz.

Sperăm că acest lucru se va traduce într-o viață mai bună a bateriei pentru Samsung S22 Ultra.

Încărcare mai rapidă

După ce a oferit încărcare de 45 W pe S20 Ultra 2020, Samsung a revenit să ofere încărcare de 25 W în modelul de anul următor. Samsung S22 Ultra inversează această decizie și vitezele de încărcare de 45 W sunt din nou restaurate pe telefonul premium al Samsung.

La această viteză, ar trebui să poți încărca un Samsung S22 Ultra epuizat la 50% după doar 20 de minute. Este cu 10 minute mai rapid decât i-a luat lui S21 Ultra pentru a atinge acest punct și este, de asemenea, de două ori viteza maximă de încărcare a iPhone 13 Pro Max.

În continuare va trebui să îți cumperi propriul încărcător – Samsung nu include unul în pachetul Samsung S22 Ultra.

Fotografii mai bune în condiții de lumină slabă

Privind doar cifrele și megapixelii camerei Samsung S22 Ultra, pare că nu s-au schimbat prea multe față de Samsung S21 Ultra. Dar pur și simplu nu este adevărat. Camera principală de 108 MP a noului telefon utilizează acum un senzor mai mare de 2,4 um care captează mai multă lumină și date. Samsung a introdus, de asemenea, o lentilă de sticlă Super Clear pentru a face fotografii cu mai puțină reflexie și erupție pe timp de noapte.

Samsung facturează întregul pachet drept „Nightography”. Rezultatul final ar trebui să însemne imagini mai clare și mai detaliate în lumină slabă. Și asta este valabil atât pentru videoclipuri, cât și pentru fotografiile statice.

Ar trebui să supraviețuiască unei căderi

Samsung a făcut eforturi mari pentru materialele pe care le-a folosit pentru a construi Samsung S22 Ultra. Noul telefon folosește Gorilla Glass Victus Plus pentru sticla din față și din spate. Telefonul oferă și un cadru din aluminiu blindat. Așadar, Samsung pare foarte încrezător că Samsung S22 Ultra va rezista unei căderi.