Caraş-Severin, Romania

CARAŞOVA – În curtea liceului din Caraşova „a răsărit“ o oază de lectură şi creaţie. Noua locaţie, amenajată după ultimele cerinţe, urmează să fie inaugurată în curând, spun cei de la Asociaţia „Citeşti şi creşti“!

În această primăvară, cei de la Asociaţia „Citeşti şi creşti“ au pus ţara la cale şi cu sprijinul Primăriei Caraşova şi al unei renumite companii din Timişoara au amenajat o sală multifuncţională în curtea Liceului bilingv româno-croat din această comună. Rezultatul a fost unul spectaculos de-a dreptul. Într-o locaţie complet renovată şi amenajată cu bun gust, sute de cărţi aşteaptă să fie răsfoite, iar în colţul de pictură, şevaletul şi pânzele aşteaptă mâinile micilor artişti. Există o zonă pentru videoproiecţii, precum şi una destinată cu precădere orelor de anatomie şi biologie.

„De când visăm momentul acesta, e timpul vă arătăm rezultatul final! O sală multifuncțională, chiar în curtea Liceului bilingv româno-croat din Carașova, județul Caraș-Severin. Cum am ajuns aici? Am întâlnit oameni tare faini care au susținut ceea ce noi doar prin desen puteam arăta! Noi am numit-o «sală de lectură», dar este mai mult de atât. Să vă imaginați cât mai bine acest loc vă spunem așa: găsiți sute de cărți în căsuțe meșterite de domnul Doru; canapele colorate pentru cine se pierde în filele unei cărți; pufuri uriașe în zona de videoproiecții; pentru micii artiști și nu numai, colț de creație unde șevaletul și pânza așteapă mâinile iscusite. Să nu uităm de «colțul corpului uman», o alternativă pentru a susține orele de biologie sau pentru studiu individual.“, au arătat cei de la Asociaţia „Citeşti şi creşti“.

JCS-Nicoleta Moraru