Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Dacă altădata, la împărțirea banilor, se mai ciondăneau, ieri, aleșii locali din Caransebeș au votat aproape fără probleme alocarea a 350 de mii de lei pentru Episcopia Caransebeșului!

250 de mii de lei vor fi folosiți pentru acoperirea unei părți din cheltuielile efectuate cu lucrările de pictură ale Catedralei Episcopale din centrul municipiului. Au existat și voci care au spus că alocarea are un iz electoral și ar trebui amânată până după alegerile locale. „Pentru a nu exista discuții cum că biserica din Caransebeș se implică cumva în campania electorală, propun ca banii pentru pictură să fie aduși din nou pe ordinea de zi după alegerile locale. Se poate interpreta că dăm bani la biserică pentru voturi.“, a spus Dragoș Curelea (USR), contrat imediat de profesoara Maria Ponețchi (PNL): „Dacă l-ați ascultat pe patriarhul Daniel, acesta a spus că biserica nu are voie să se implice în nicio formă în campanie. Nu văd care e motivul să-l retragem și să-l rediscutăm după alegeri.“

La vot au existat doar două abțineri, ale celor de la USR, așa că banii vor ajunge la cei care se ocupă de pictarea Catedralei Episcopale din zona centrală a Caransebeșului.

O sumă consistentă, 100 de mii de lei, va primi și Catedrala istorică a Caransebeșului, biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“, pentru unele cheltuieli cu lucrări de restaurare, conservare și dotare. Aici cei de la USR nu s-au mai abținut și au anunțat prin același Curelea că sunt de acord cu proiectul, Catedrala „Sf. Gheorghe“ fiind un monument istoric.

JCS-R.M.