Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – SUV-urile, considerate a fi unele dintre cele mai sigure vehicule, mai ales cele 4×4, deși nu sunt mașini de oraș, și-au făcut de ceva vreme loc în peisajul urban. Surprinzător este faptul că, deși vorbim de un bolid puternic – un Hyundai Tucson 4×4 –, dotat cu anvelope de iarnă, primul episod de ninsoare din Reșița a dat de furcă unei familii ce circula cu acesta duminică seara, pe strada Văliugului, din Reșița!

Potrivit ISU „Semenic“, în jurul orei 18.05, pompierii militari reșițeni au fost chemați să intervină la un accident rutier care a avut loc pe strada Văliugului din municipiu, unde un autoturism se răsturnase în râul Sodol, un afluent al Bârzavei. În urma accidentului, două din cele trei persoane din mașină au ajuns la spital (un adult și un minor, mai exact tată și fiică, de 49, respectiv aproape 18 ani), fiind transportate cu o ambulanță SMURD și cu una a Serviciului Județean la Unitatea de Primiri Urgențe Reșița.

Potrivit oamenilor legii, în mașină era o familie, femeia de 50 de ani fiind la volan. După accident, cei trei au reușit să iasă singuri din mașină. Nu trebuie omis faptul că femeia nu consumase alcool.

Ce a făcut ca Hyundai Tucson-ul 4×4 pe care-l conducea să ajungă în șanț cu tot cu anvelopele de iarnă? Cel mai probabil, viteza de deplasare a vehiculului n-a dat bine în calendar cu poleiul de pe jos. Acestea, în combinație cu altă frână decât cea de motor, au condus bolidul în albia râului…

JCS-A.M.