Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – După ani de zile în care a pledat în Consiliul Local pentru refacerea trotuarelor „obosite” care duc de la Cosana spre ștrand, Valentin Dascălu e mulțumit. Serviciul Public Întreținere și Reabilitare (SPIR) al Primăriei Caransebeș a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor de pavare a trotuarului și de canalizare pluvială pe strada Teiușului. Totul, pentru suma de 504.000 de lei!

„La aprobarea bugetului mi-ați spus că se va rezolva la rectificare trotuarul pe strada Teiușului, cel mai rău din oraș, dar nimic. La acest trotuar era o investiție minimă, nu se vrea… De trei ani tot vorbim aici de trotuarele spre Teiuș și acum luăm banii de acolo și-i mutăm în altă parte și trotuarele tot nefăcute”, spunea acum un an, vădit nemulțumit, venerabilul consilier PSD.

Până la urmă, vocea acestuia a fost ascultată, iar trotuarele spre ștrand vor cunoaște, din nou, și vremuri mai bune. Mai precis, e vorba de reparații capitale pe porțiunea cuprinsă între intersecția cu strada Libertății și podul peste râul Timiș de pe strada Teiușului. ,,Se vor rezolva, prin aceste lucrări de pavare și canalizare pluvială, căile de acces pietonal pe ambele trotuare de pe strada Teiușului spre zona de agrement, accesul la locuințele de pe această stradă, dar și captarea, dirijarea și canalizarea apelor pluviale de pe Teiușului. Necesitatea executării acestor lucrări a fost determinată de importanța acestei străzi pentru cetățenii municipiului Caransebeș, care prin această zonă și pe această stradă au acces la Ștrandul Tineretului sau spre Orășelul Copiilor, pista de biciclete și terenurile de sport și fitness din Parcul Teiuș”, precizează cei de la SPIR.

Ofertele sunt așteptate până lunea viitoare, în 29 noiembrie. Iar lucrările propriu-zise sunt preconizate, cel mai probabil, pentru prima parte a anului viitor…

JCS-R.M.