Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Un nou traseu turistic a fost refăcut recent în Parcul Naţional Domogled, mai exact către Cascada Fecioara Maria, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Banatul Montan!

Iubitorii de drumeţii au începând de acum un motiv de bucurie. De curând, angajaţii Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei au degajat traseul ce duce spre Cascada Fecioara Maria, un traseu ce porneşte de la kilometrul 12 față de oraşul Băile Herculane, pe podul de piatră ce deschide și traseul spre Cascada Vânturătoarea.

„Traseul spre Cascada Fecioara Maria este poate cel mai ușor traseu din Parcul Național Domogled-Valea Cernei pentru că nu presupune urcatul pe munte, ci este o plimbare de aproximativ o oră pe conturul Lacului Băile Herculane, cu plecare de la podul aflat la coada lacului. Cascada are o cădere de aproximativ cinci metri, cu două trepte. Spectaculosul se află însă între cele două trepte unde este un mic iaz săpat în stâncă. Apa are o adâncime de aproximativ 1,50 metri și este foarte limpede. Acest traseu poate fi parcurs și pe bicicletă.“, au precizat de curând reprezentanții Romsilva.

Recunoscut în lume pentru frumuseţile unice din ariile protejate, Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei adăposteşte în prezent peste 9.732,26 de hectare de păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO, ceea ce reprezintă peste 10% din pădurile valoroase incluse în lista organizației mondiale pentru Europa. Ca noutate, în luna august, pentru turiştii care ajung pe Valea Cernei, Centrul de Vizitare al Parcului Național Domogled va fi deschis și sâmbăta, în intervalul orar 9:00-17:00.

JCS-Nicoleta Moraru