Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean vine după ce în spaţiul public au apărut discuţiile dintre membrii Biroului Permanent Judeţean, discuţii în care se face referire şi la o posibilă demisie a lui Romeo Dunca!

Cineva din grupul BPJ a trimis şi în exterior discuţiile dintre membrii grupului respectiv. Printre o serie de alte probleme interne de ale liberalilor apare şi o discuţie în care Romeo Dunca spune că „faptul că cetățenii m-au votat mă obligă la efort şi stres. Şi la multe alte sacrificii pe plan personal. Bunul mers al județului şi nevoile cetățenilor merită acest efort. Dar a mă transforma în țintă la reproșurile unora dintre liberali este puţin exagerat. Îmi pare rau că vă spun aceste lucruri dar aşa nu merge. Cel puțin nu cu mine şi nu în acest mod. Mulți dintre primarii noștri îmi sunt dragi şi apreciez atât efortul lor, cât şi experienţa pe care o au în administrație. Situația e dificilă în primul rând datorită nouă. Informații parţiale sau scoase din context lansate între noi, concluzii trase fără a studia originea informațiilor care stau la baza lor, nu fac decât să alimenteze un mediu aiurea de lucru“, le-a spus, printre altele, Romeo Dunca liberalilor, colegi de partid.

Şi pentru că s-ar fi pus problema unei demisii a preşedintelui Consiliului Judeţean, în urmă cu câteva zile, demisie pe care Dunca şi-o va da, dar cu câteva zile înainte de expirarea mandatului în 2024, şeful judeţului a spus atât: „Am fost convins să candidez de către domnul Vela, dar în final am fost ales de cetățenii pe care nu am dreptul să-i dezamăgesc. Cu atât mai mult să fug atunci când e greu. Deci trebuie să fie foarte clar că nu voi abandona“.

Unor liberali de-ai lui Dunca nu le-a plăcut ce le-a spus preşedintele CJ şi au zis că trebuie să se bucure şi tot judeţul de nişte discuţii de pe un grup. După apariţia în spaţiul public a demisiei ce intră în vigoare în 2024, l-am întrebat pe Romeo Dunca ce părere are despre discuţiile date de unii liberali presei cărăşene. „Noi bârfim în loc să facem treabă, trimitem discuţii prin presă ca să ce? Aţi văzut vreodată discuţii din interiorul PSD? Niciodată. Nu îmi dau nicio demisie. Nu vreau decât să facem performanţă ca o echipă. Domnul Vela este preşedintele PNL, iar ca preşedinte trebuie să coaguleze lucrurile în aşa fel încât să fim o forţă unită. Şi să reuşim! Domnul Vela mai este şi prietenul meu, iar ca prieten trebuie să ştie că eu nu abandonez uşor. Toţi liberalii din Consiliul Judeţean, toţi cei care ştiu sau nu ştiu să păstreze discreţia unor discuţii, trebuie să înţeleagă că oamenii ne-au ales să facem treabă. Noi suntem aici ca să satisfacem nevoile oamenilor simpli care nu au nicio legătură cu un partid sau altul. Nu plec nicăieri, îmi duc proiectele la bun sfârşit“, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca.

JCS-Nina Curiţa