Caraş-Severin, Romania

Ingrediente:

           

500 g căpşuni
5 albuşuri
150 g zahăr tos
150 g zahăr cristal
zeama de la o lămâie
un fir de mentă

               Mod de preparare

Albuşurile se bat spumă într-un castron apoi turnaţi în ploaie zahărul tos până ce se întăresc.
Puneţi pe foc o oală cu apă şi când clocoteşte, faceti – cu două linguri – găluştă de albuş şi lăsaţi-le să fiarbă patru minute, întorcându-le la jumătatea timpului de fiert.
Lăsaţi-le să se scurgă pe hârtie absorbantă. Băgaţi căpşunile sub un jet de apă rece, scurgeţi-le, îndepărtaţi codiţele şi mixaţi fructele cu zeama de lămâie şi zahărul cristal.
Vărsaţi sosul de căpşuni într-un castron şi puneţi-l la rece. Înainte de a-l servi, aşezati peste sos găluştele de albuş şi garnisiţi-le cu frunzuliţe de mentă.

               Mod de servire:

           

            Poftă bună!

Reţeta Sos de căpșuni cu găluști de albuș a fost propusă de amalia aa pe forumul culinar.ro

Alte reţete cu căpşuni găsiţi aici:
Prăjitură cu cremă de iaurt de căpșuni,
Plăcintă de căpșuni,
Tort de ciocolată cu cremă de căpșuni