Ingrediente reţetă: ALUAT: 1 cană lapte,
110 g unt/margarină, o lingură vanilie, 1
linguriţă sare, 100 g stafide –
opţional, 770 g făină, 1 pachet de
drojdie(25 g), 4 ouă, coajă de
lămâie,
UMPLUTURA: 110 unt/margarină la temperatura
camerei, 200 g zahăr, 2 linguri
scorţişoară, Mod de preparare (timp
estimat: 1 h, complexitate: medie) ALUAT: Într-un
bol mic încălziţi uşor laptele cu
puţin unt zahărul vanilat şi sarea,
încălziţi doar până untul se
topeşte. Între timp măsuraţi
jumătate de cantitate de făină
într-un bol, şi adăugaţi drojdia.
Adăugaţi amestecul de lapte cald în
faină, bateţi cu mixerul până se
omogenizează si devine pufos. Adăugaţi
ouăle pe rând, coaja de lămâie,
batând în continuare adăugaţi
şi restul de făină, coaja de
lămâie. Amestecaţi până
devine un aluat nelipicios în robotul de
bucătărie dacă nu
frământaţi puţin cu mâna,
aproape 5 minute.
Lăsaţi aluatul ntr-un loc călduţ
până îşi dublează volumul
(1-2 ore). Aici după o oră jumătate.
Scoateţi aluatul din bol şi lăsaţi
să se odihnească 5 min. Între timp
bateţi untul cu zahărul şi
scorţişoara cu mixerul, nu este nevoie
să se dizolve tot zahărul!
Presăraţi făină pe masă de
lucru şi daţi aluatului o formă de
dreptunghi de aproximativ 1-2 cm. Ungeţi foaia cu
amestecul de scorţişoară şi
puneţi şi stafidele înmuiate
înainte în apa călduţă.
Rulaţi.
Ungeţi cu puţin ulei ruloul şi
tăieţi în 12 sau 18 bucăţi,
le puneţi în tava tapetată cu
hârtie de copt şi le mai lăsaţi
să se odihnească 15 min. Le lăsaţi
în cuptor aproximativ 30 min.
Poftă bună! Dacă vreţi le
pudraţi cu zahăr pudră sau faceţi o
glazură cu zahăr pudră!
Reţeta
Rulouri cu scorţişoară a fost
propusă de antzuka pe forum culinar.ro