Caraş-Severin, Romania

          Ingrediente:

                       

            Pentru blat

3 ouă

3 lg zahăr

3 lg făină

coajă rasă de portocale

Crema

250 ml frişcă

3 gălbenuşuri

100 gr zahăr

½ plic gelatină(5 gr)

esenţă vanilie

coajă rasă de portocale

Sirop

100gr zahăr

150 ml apă

esenţă vanilie (fiolă)

coajă de portocale

Glazura

100 gr ciocolată neagră

50 ml frişcă

20 g unt

            Mod de preparare:

Preparareaaluatului subţire:

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul, gălbenuşurile se amestecă cu coaja de portocală rasă şi se încorporează uşor în albuşuri. Se cerne făina deasupra, se amestecă uşor de jos în sus dupa care cu ajutorul unui poş, se toarnă mici cerculeţe cu diametru de 5 cm pe hârtie de copt. Se coc la foc moderat.

Preparare cremă

Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi se pun la fiert pe baie de apă. Se dau deoparte când arată ca o spumă şi se adaugă gelatina care între timp am hidratat-o în 50 ml apă rece. Se amestecă energic până ce gelatina se dizolvă complet. Temperăm amestecul de ou şi gelatină şi-l adăugăm peste frişca bătută bine. Aromatizăm crema cu esenţă vanilie şi răzătura de portocală.

Glazura

Frişca împreună cu ciocolata şi untul se pun pe baie de apă până ce se topesc. Se omogenizează foarte bine.

Siropul

Se fierbe apa cu zahărul. După ce s-a răcit se aromatizează cu esenţa de vanilie şi fâşii din coaja de portocale.

Asamblare

Cojile se trec prin sirop şi se aşează pe un platou. Cu ajutorul unui poş cu şpriţ mare turnăm crema care între timp a început să prindă consistenţă, aşezăm a doua coajă iar deasupra turnăm un moţ generos de cremă. Se dau la rece pentru o oră după care le glasăm cu glazură de ciocolată.

    Mod de servire:

Poftă bună!

Reţeta Indiene cu frişcă a fost propusă de lorynov pe forumul culinar.ro

Alte reţete recomandate:

Tartă cu vişine

Chec cu visine

Prăjitură cu zmeură