Ingrediente:
175 gr. unt
180 gr. zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
4 ouă
350 gr. făină
1 pliculeţ praf copt
1 lingură cacao
50 ml lapte călduţ
Umplutură
300 ml frişcă
1 lingură zahăr
1 plic şi 1/2 praf întăritor de frişcă
50 gr. ciocolată
vişine
Mod de preparare
Într-un castron punem untul topit, cu zahărul tos şi zahărul vanilat. Mixăm foarte bine.
În timp ce mixăm înglobăm ouăle pe rând, unul câte unul.
Apoi adăugăm câte puţin din făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa, mixam.
Adăugăm laptele şi mixăm în continuare. Obţinem o compoziţie mai densă.
Punem într-o tavă de chec unsă şi tapetată şi băgăm la cuptor la 180 de grade pentru 40-45 minute.
Cât se face checul, ne ocupam de umplutură.
Într-un castron punem frişca lichidă împreună cu praful întăritor şi zahărul şi mixăm până ce stă frişca ţeapănă în castron.
Tăiem cu măiestrie capacul de la chec, pe urmă îl tăiem în forma de V.
Ce am scos din chec amestecăm cu frişcă ( vă orientaţi dacă puneţi sau nu toată umplutură) şi cu ajutorul unui cuţit tapetăm V-ul cu frişcă.
Punem un rând de vişine, peste rândul de vişine punem în continuare frişcă, aranjăm estetic, şi punem iar vişine.
Punem restul de frişcă şi aranjăm.
Cele 50 de grame de ciocolată le topiţi si şpriţaţi checul.
Se taie cam după 1 oră , timp în care lăsaţi checul la frigider.
Mod de servire:
Poftă bună!
Reţeta a fost propusă de Pocahontas pe forum.culinar
Alte reţete de prăjituri recomandate