Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Vorbim de peste 5 kilometri de rețea nouă de gaz, care ar trebui introdusă în trei zone ale municipiului Caransebeș!

Scoasă la licitație în luna septembrie, lucrarea de proiectare și execuție extindere rețea de gaz pe străzile Valea Cenchii, Corcana și Calea Timișoarei a atras un singur ofertant, o firmă din Târgu Mureș. Doar că firma și-a dat seama rapid că cei 2.129, 878,17 lei puși la bătaie de Primăria Caransebeș pentru 5,4 kilometri de rețea nu sunt de ajuns pentru întreaga lucrare, valoarea fiind estimată la începutul pandemiei. De atunci, prețurile în sectorul construcțiilor au explodat, că să nu mai spunem că cei de la firmă au citit caietul de sarcini printre rânduri, dându-și seama după depunerea ofertei că lucrările sunt mult mai complexe decât estimaseră specialiștii mureșeni, mai ales în zona râului Timiș.

„Nu s-a realizat nimic, a fost o singură ofertă, dar pe care ofertantul nu a putut să și-o susțină, după ce și-a dat seama că lucrările l-ar fi costat mai mult decât ceea ce am prevăzut noi inițial ca buget. Așa că vom relua licitația, pe o sumă mai mare, pentru că între timp s-au modificat în sus toate prețurile în sectorul construcțiilor”, a explicat primarul Felix Borcean.

În aceste condiții, noua valoare estimată, una consistentă, aproape dublă față de cea inițială, va fi supusă aprobării consilierilor locali, iar în cazul în care aceștia vor fi de acord, licitația va fi reluată. Oricum, lucrările sunt preconizate pentru anul viitor…

JCS-R.M.