Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Partida dintre AFC Voința Lupac și CSM Reșița de sâmbătă, 16 aprilie, s-a încheiat cu scorul de 3-0 în favoarea oaspeților, iar rosso-nerii sunt deja cu gândul la jocurile de la barajul pentru promovarea în Liga 2!

Golurile Reșiței au fost marcate de Mediop, Drăghiceanu și Gakou. Echipa pregătită de Dan Alexa conduce acest play-off cu 59 de puncte, pe locul secund este Deva cu 46, urmată de Pandurii Târgu Jiu cu 33. Lupacul este pe 4, cu 32 de puncte.

„A fost o victorie meritată, am început bine jocul și am avut ritm. Puteam înscrie cel puțin încă două sau trei goluri, am avut ocazii clare, dar apoi am avut o perioadă mai slabă de joc. În ansamblu am controlat această partidă, victoria este pe deplin meritată și îmi felicit jucătorii. A revenit Mediop, era important să joace, drept urmare a evoluat 60 de minute. Ne-am cam asigurat locul I și este foarte greu să-l mai pierdem. Legat de posibilele adversare de la baraj, este o luptă strânsă pentru locul 2 în cealaltă serie, cred că Ghiroda a scăpat și va fi câștigătoarea seriei. Încercăm să urmărim și ce fac celelalte echipe din celelalte serii. Până la urmă, barajele sunt foarte importante. La un baraj totul se ia de la zero, nu mai contează câte puncte am avut în campionat sau ce am făcut tot sezonul”, a spus Dan Alexa, antrenorul CSM Reșița.

Boșco Vișatovici a recunoscut superioritatea Reșiței: „Îmi felicit jucătorii pentru aportul pe care l-au adus la echipă. Ne-a bătut o formație care își merită locul din clasament. Reșița este o echipă valoroasă și s-a văzut acest lucru în timpul jocului. Din nou am fost surprinși la fazele fixe și am primit două goluri, pe două greșeli personale ale jucătorilor. Am avut o ocazie pe final de a marca, dar le-am transmis băieților că dacă nici de pe linia porții nu putem marca, aceasta este soarta noastră. Meci de meci avem parte de astfel de ghinioane, dar până la urmă, mai avem de jucat și trebuie să ținem capul sus. Noi ne-am îndeplinit obiectivul, am intrat în play-off, dar se pare că există o diferență de valoare în favoarea echipelor din fața noastră. Încercăm de la o etapă la alta să scoatem maximul”.

Voința Lupac: Trașcă, Banac, Circa, Vaștag, Lucica, Arjocan, Săndescu, Danci, Jinga, Giurică și Popa.

CSM Reșița: Micu, Bărboianu, Manolache, Dudea, Sima, Vasluian, Jorza, Breșneni, Cioinac, Drăghiceanu și Mediop. Rezerve: Zimmermann, Rimovecz, Fota, Cristea, Velcotă, Negru, Munteanu, Lazăr și Gakou.

În etapa a IV a play-off-ului, CSM Reșița va juca pe 22 aprilie, în deplasare, cu Pandurii Târgu Jiu, în timp ce Lupacul va primi vizita echipei CSM Deva.

JCS-Ștefan Moraru