Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primarul Ioan Popa se mândrește cu cinci proiecte depuse deja spre finanțare prin PNRR, cuprinzând autobuze electrice, locuințe pentru tineri, stații de încărcare pentru autovehicule electrice, soluții informatice pentru e-ticketing și smart parking, și PUG!

„Cinci proiecte cu valoare totală de 13.276.480 de euro au fost depuse pentru finanțare prin PNRR. Luni, 16 mai, în prima zi de lansare a apelurilor de proiecte din componenta PNRR C10, destinată comunităților locale, s-au depus proiecte care acoperă în totalitate sumele disponibile. Reșița a depus pe această axă cinci proiecte, în valoare totală de 13.276.480 euro (fără TVA)“, informează Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.

Lista începe cu achiziția a 14 autobuze electrice pentru extinderea sistemului de transport public, depus în parteneriat cu Comuna Văliug, valorând 7.714.000 de euro, și cu reactualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Reșița, care totalizează 647.000 de euro. Tot prin aceste finanțări vor fi realizate 45 de stații de încărcare pentru vehicule electrice, pe un buget de 1.125.000 de euro.

Municipalitatea n-a uitat nici de locuințele pentru tineri cu vârste cuprinse între 18-35 ani care provin din grupuri sau comunități marginalizate, pentru care a prevăzut un buget de 2.715.480 de euro. Alt proiect vizează soluțiile informatice pentru sistemele de parcare inteligentă și de taxare electronică, care cuprind sisteme inteligente de management urban, valorând 1.075.000 euro. Din acești bani, municipalitatea intenționează să digitalizeze parcările și să implementeze soluții inteligente de taxare a călătorilor care folosesc transportul public.

În încheiere, șeful administrativului reșițean a ținut să le mulțumească specialiștilor municipalității, implicați în aceste proiecte: „Felicitări colegilor de la Direcția de Dezvoltare Locală pentru munca depusă în această perioadă“.

JCS-Antoniu Mocanu