Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat vineri, 1 aprilie, scor 38-23 (19-11), jocul cu CSM Oradea, din etapa a X-a a play-off-ului de promovare al Diviziei A!

Rosso-nerii rămân la egalitate de puncte cu liderul Odorheiul Secuiesc, 24, dar au un golaveraj inferior. În cadrul aceleiași etape, Odorheiul s-a impus cu scorul de 32-25 cu CSM Făgăraș.

„Vreau să-i felicit pe colegii mei și să le mulțumesc pentru această victorie. Deja mi-am primit cadoul de ziua mea de naștere prin acest succes. Le mulțumesc și suporterilor că vin în număr din ce în ce mai mare la meciurile noastre. Diferența mare de scor din acest meci nu este diferența de valoare dintre CSM Reșița și CSM Oradea. Oaspeții au venit la acest joc cu un lot decimat, deoarece au avut foarte mulți handbaliști accidentați. De aceea a fost scorul atât de mare în favoarea nostră. Din nou eu am jucat accidentat, dar le-am promis băieților că nu-i voi lăsa singuri niciodată. Am intrat în joc foarte montați și s-a văzut că ne-am dorit foarte mult această victorie. Mulțumesc spectatorilor pentru susținere. La sala din Reșița mereu vom juca la victorie. Urmează meciul cu Odorhei și cred că această formație este cea mai bună din play-off-ul de promovare. Ne propunem să facem un meci bun, Odorheiul este echipa mai sudată și cunosc această formație de când jucam în Liga Zimbrilor. Au rămas majoritatea jucătorilor, jocul lor este foarte disciplinat tactic și cu siguranță că vor veni să câștige la Reșița. Dacă vor fi mai buni, la final le voi strânge mâna, dar acasă ne dorim să câștigăm toate meciurile”, a declarat Marius Bahan, coordonatorul secției de handbal de la CSM Reșița.

Extrema Lucian Ignat a spus la final: „A fost o victorie muncită și meritată. Norocul nostru, ca să spun așa, a fost că Oradea nu s-a prezentat cu tot lotul. Trei sau patru handbaliști care au lipsit la acest meci erau cu siguranță titulari și s-a văzut această diferență pe tabelă. Ca și echipă consider că suntem într-o creștere de formă. Mulțumim colegilor și staff-ului și suntem foarte bucuroși de această victorie”.

CSM Reșița: Vuița Boban, Marius Bahan (6), Adrian Acea, Ionuț Tănasă, Snezan Radosavlevici (2), Raul Heimbach (3), Daniel Burac, Mircea Negru (9), Marian Mitran, Andrei Bondoc (2), Deniss Kirsch (5), Rareș Scurt (1), Dorian Turcuman, Lucian Ignat (3), Eduard Belchite (7) și Denis Dumuța.

Urmează pentru echipa reșițeană una dintre cele mai importante partide ale sezonului. Elevii lui Bote, Rohozneanu și Ionescu așteaptă ca Polivalenta să fie plină, iar publicul să-i împingă de la spate spre un nou succes și spre prima poziție a clasamentului. Partida dintre CSM Reșița și CSM Odorheiul Secuiesc va avea loc vineri, 8 aprilie, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă din Reșița.

JCS-Ștefan Moraru