Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului reșițean, proaspăt inaugurată, până acum tot în construcții, în pauze și-n prelungiri, va aduce înapoi la bugetul județului undeva la 600.000 de lei!

Recenta ședință extraordinară a Consiliului Județean a pus pe tapet o modificare a unei hotărâri mai vechi, datând din 2018, privind aprobarea proiectului – faza documentației de avizare a lucrărilor de investiție și cea a proiectului tehnic de execuție – în vederea finanțării din POR a extinderii și dotării infrastructurii UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița. Evident, nu se prefigurează o nouă extindere sau ceva lucrări în plus, ci… recuperarea de bani de către administrația județeană.

„A fost doar o reglare vizavi de niște cheltuieli pentru majorările de preț la materiale. Noi am făcut plata! Într-o ședință anterioară am alocat undeva la 1.100.000 de lei și am făcut plata către constructor. Acum e vorba de cât din această sumă este eligibilă, în așa fel încât din suma de un milion care pentru noi a fost cheltuială neeligibilă, o parte din bani se vor întoarce. Cred că 600.000 de lei sunt eligibili și-i vom primi înapoi, îi vom regăsi în excedentul de anul viitor“, a precizat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean.

JCS-A.M.