Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Luptătoarea Alina Vuc, mărșăluitorul Marius Cocioran și antrenorul Octavian Măzăran au fost premiați joi, 9 septembrie, la Centrul German „Alexander Tietz” din Reşiţa. Festivitatea a fost organizată de Centrul Universitar UBB din Reşiţa, Forumul Democratic al Germanilor din Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa!

Cei trei care au reprezentat Reșița și România la Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost recompensați cu plachete de onoare, medalii, albume şi premii în bani pregătite de organizatori. La începutul evenimentului, rectorul Andrade I. Bichescu, de la UBB Reșița, a făcut o scurtă prezentare a carierelor lor.

Luptătoarea Alina Vuc a spus: „Vreau să mulţumesc organizatorilor pentru această invitaţie, sunt onorată şi mă bucur că Reşiţa nu m-a uitat, aşa cum nici eu n-o s-o uit vreodată. Le spun suporterilor să ne susţină, indiferent de rezultate, pentru că noi muncim foarte mult ca să ajungem la competiţie. Ne dorim să câştigăm, lumea este dezamăgită când pierdem, dar mai dezamăgit decât noi nu este nimeni, şi mai mult decât noi nu-şi doreşte nimeni să câştigăm”.

„M-am simțit foarte onorat să fiu prezent la acest eveniment. După Jocurile Olimpice am plecat în vacanță și cred că mi-am încărcat bateriile pentru ceea ce va urma, adică un nou ciclu olimpic. Sper şi îmi doresc să prind şi cea de-a patra ediţie a Jocurilor Olimpice. Voi munci pentru acest lucru, sper să reuşesc”, a declarat și mărșăluitorul Marius Cocioran.

Antrenorul Octavian Măzăran a precizat la rândul său: „După prezenţele de la Londra şi Rio, iată că şi anul acesta suntem printre puţinele oraşe care au avut reprezentanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Vreau să mulţumesc organizatorilor acestei acţiuni şi în acelaşi timp îi felicit, pentru că, promovând sportivii de performanţă, vom reuşi poate să atragem şi mai mulţi tineri către sport”.

JCS-Ștefan Moraru