Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Iulie a fost prima lună în care numărul lor a trecut de 10 în judeţ şi de 2.000 în toată ţara!

Chiar dacă, cel puţin din punct de vedere al preţului, autoturismele electrice nu sunt chiar produse de duzină, nu greşim dacă afirmăm că parcul auto al judeţului s-a îmbogăţit în iulie cu o duzină de astfel de autovehicule. Căci 12 e numărul lor, exact, potrivit statisticilor Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări. În total, de la începutul anului, au fost înmatriculate 36 de maşini electrice noi, dintre care 28 Dacia, 5 Tesla, 2 VW şi 1 Toyota.

Şi la nivel naţional, unde în acest an au fost înmatriculate în total 9.004 maşini electrice, luna iulie a marcat un record cu cele 2.006 de înscrieri în circulaţie. În topul preferinţelor s-au aflat Dacia cu 828 unităţi şi Tesla cu 634, dintre care 317 doar în Bucureşti şi 50 în Ilfov.

Revenind însă la oile noastre, în afara celor 12 maşini electrice amintite, au mai primit numere de CS în iulie alte 58 de autoturisme noi: 23 pe benzină, 12 pe benzină+GPL, 15 hibrid şi 8 pe motorină. Totuşi, piaţa autoturismelor de ocazie a fost cea care a dominat, la fel ca în lunile precedente, DGPCI consemnând 403 de înmatriculări de autoturisme second-hand aflate la prima lor înmatriculare în România, completată de alte 556 de reînmatriculări de autoturisme deja aflate în circulaţie.

Numărul radierilor din luna iulie a fost, în schimb, cel mai mic de pe pe parcursul acestui an, de 93, recordul în această priviinţă find consemnat, până acum, în luna mai, cu 202 retrageri de autoturisme din circulaţie. În total, în judeţ au fost radiate în acest an 1.074 de autoturisme, o bună parte, probabil, în urma impulsului dat de Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.

JCS-Walter Fleck