Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pe zi ce trece, se găsesc soluții pentru tronsoanele problematice. Toate vor fi puse în aplicare până săptămâna viitoare, traseul putând fi reluat fără întreruperi!

Pas cu pas, traseul suferă ajustările necesare pentru a nu se ajunge la situația în care județul să fie ocolit de Via Transilvanica. Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a relatat: „După 10 zile și 1052 km cu bicicleta pe Via Transilvanica am întrerupt traseul la Sarmizegetusa. În locul în care a devenit impracticabil. Marți, după orele de program – împreună cu șeful serviciului Salvamont CS și cu cei doi frați Ușeriu, atât de productivi pentru promovarea turistică a României, Alin și Tibi –, am făcut o ședință de lucru pe traseu, parcurgând pe jos câțiva din kilometrii cu probleme. Primarul Zăvoiului, Doru Cârdei, și viceprimarul acestei comune, ne-au însoțit pe traseu. Am fost cu toții plăcut surprinși, înțelegând că problemele majore nu sunt pe raza comunei Zăvoi – unde primarul, personal, la volanul buldoexcavatorului, în ultimele zile, a deschis un traseu nou –, ci la Marga. Contactat telefonic, primarul de la Marga ne-a asigurat de sprijin pentru corecțiile necesare astfel încât zona delicată să devină practicabilă.“

Despre traseul care traversează comuna Băuțar, șeful județului a precizat că primarul Romeo Răduță l-a corectat deja. Mai mult decât atât, „până joia viitoare, cei 50 de voluntari ce vor sosi în zonă, aduși de frații Ușeriu, la care se va alătura și echipa de teren a Salvamont Caraș-Severin, vor reda circuitului turistic zona cu probleme în așa fel încât amenajarea potecii din județul nostru să fie pe măsura priveliștilor frumoase aparținând acestui județ. Asta înseamnă că drumul cu bicicleta, întrerupt săptămână trecută din cauze fortuite, va putea fi reluat săptămână viitoare.“, a încheiat Romeo Dunca.

JCS-A.M.