Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Aşa cum şi-au propus încă din 2021, autorităţile locale din Oraviţa se află într-un nou stadiu pentru renovarea clădirii Liceului Teoretic „General Dragalina“!

Printre alte obiective pe care administraţia locală din Oraviţa şi le-a propus în 2022 se află şi reabilitarea corpului central al Liceului Teoretic „General Dragalina“, unitate şcolară cu o veche tradiţie în învăţământul liceal din Banatul Montan. Iar pentru acest lucru, zilele trecute, Serviciul pentru Amenajarea Teritoriului şi Urbanism din cadrul Primăriei Oraviţa a emis caietul de sarcini pentru ofertanţi în vederea achiziţiei publice de servicii de proiectare faza DALI (documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie) în vederea renovării şi dotării acestei unităţi de învăţământ.

Clădirea acestui liceu (corp central A), amplasată în Piaţa Ferdinand 4, se află pe lista monumentelor istorice, fiind construită în anul 1873 şi a găzduit, de-a cursul vremii, sute de generaţii de absolvenţi. În prezent, în această unitate şcolară învaţă circa 750 de elevi, începând cu clasa zero până la clasa a XII-a.

Potrivit administraţiei locale, durata serviciilor de proiectare este de 3 luni de la data semnării contractului, iar în caietul de sarcini pentru acest obiectiv se precizează faptul că serviciile ce se achiziţionează sunt, pe lângă documentaţia de avizare a lucrărilor, inclusiv studiul cost-beneficiu şi documentaţia privind emiterea certificatului de urbanism, expertiza tehnică, studiul geotehnic, auditul energetic, studiul istoric, avizul Direcţiei de Cultură Caraş-Severin, avizul Ministerului Educaţiei, precum şi scenariul de protecţie la incendiu şi avizul PSI.

JCS-Nicoleta Moraru