Până acum trei-patru ani, asociaţia care proteja şi purta interesele transportatorilor în regim de taxi din judeţ era Camera Taximetriştilor din Caraş-Severin, cea care încă deţine acte doveditoare că este reprezentativă la nivel naţional pentru această breaslă.
Cu ani în urmă, la Caransebeş a apărut o altă organizaţie – Asociaţia Naţională a Patronatului Operatorilor în Regim de Taxi (ANPOTR), care s-a extins şi a pretins drepuri cel puţin egale cu Camera deja existentă.
Camera Taximetriştilor susţine că, pe lângă că este mai veche, are acea reprezentativitate, care îi dă dreptul de a fi singura asociaţie profesională ce poate da autorizaţia necesară primăriilor pentru practicarea taximetriei.
„În repetate rânduri, noi, Camera Naţională a Taximetriştilor am apelat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, la Tribunalul Bucureşti, secţia a V-a civilă şi la primăriile din Caraş-Severin unde există taximetre. Am dovedit, astfel, reprezentativitatea şi rolul nostru“, a precizat Viorel Popescu, preşedintele Camerei Taximetriştilor Caraş-Severin.
Necazul acestei asociaţii vine şi din faptul că ANPOTR a devenit majoritară privind numărul de membri: „Această asociaţie nu pretinde membrilor ei cotizaţie, şi nu e normal să fie aşa. Dar înţeleg de ce pleacă ai noştri acolo. Însă ei nu ştiu că noi suntem încă asociaţia care poate elibera autorizaţiile în mod legal. Această reprezentativitate se dă o dată la patru ani, şi noi am obţinut-o în 2009. Deci încă suntem cei valabili“, a mai spus Popescu.
Potrivit Primăriei Reşiţa, ambele asociaţii sunt valabile şi acceptate în mod egal la discuţii şi consultări. Reprezentantul ANPOTR a fost luni de negăsit.
Flavius Rotariu