Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul social-democrat Silviu Hurduzeu vorbește despre o serie de măsuri de protecție și ajutor pentru persoanele de vârsta a treia!

„De-a lungul timpului, cei de dreapta au practicat o strategie perversă prin care le dădeau pensionarilor cu o mănă și le luau cu cealaltă. PSD vrea ca această majorare a pensiilor începând cu 1 septembrie să se reflecte și în puterea de cumpărare a bătrânilor României. De aceea, Guvernul Ciolacu a decis mărirea unor praguri până la care se oferă sprijin pentru ca numărul beneficiarilor să crească.“, transmite deputatul cărășean Silviu Hurduzeu.

Legat de ajutorul de încălzire, oficialul a explicat că pensionarii care erau eligibili să-l primească înainte de recalculare îl vor primi și după aceasta, indiferent de creșterea obținută în urma aplicării noii legi a pensiilor publice.

În privința medicamentelor, ele vor fi compensate cu 90% din prețul de referință, pentru toți cei cu pensii mai mici de 2.020 lei. Iar cardurile de alimente vor fi acordate tuturor pensionarilor care se situează sub pragul de 2.210 lei.

„Reamintesc că PSD a decis şi ridicarea pragului de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei. Chiar dacă există presiune pe bugetul de stat, este important să-i protejăm pe cei care au construit România, lăsând în spate politica mimatului promovată de PNL şi USR de-a lungul timpului.“, a încheiat Hurduzeu.

JCS-T.K.

5 Comentarii

  1. La o asemenea mostra de ipocrizie nu prea ai ce comenta, dar vor trece alegerile si la multi dintre cei ce voteaza trandafirii li se va sterge zambetul de pe fata atunci cand vor trebui sa suporte consecintele destrabalarii bugetare din prezent.

    • Păi, n-au făcut decât să înlocuiască o prostie imensă (indicele de corecție) cu una mai mică (punctele de stabilitate), ambele fără nicio legătură cu contribuția la “fondul de pensii”. Așa-zisa “creștere” înseamnă doar că au luat de la cei pensionați după 2017 și au dat de la cei pensionați anterior și că au luat de la cei care au contribuit cu sume mai mari și au dat la cei care au contribuit cu sume mai mici.
      Se observă deja, în viața de zi cu zi, creșteri de prețuri din cauza “trâmbițării” electorale a creșterii pensiilor. Oare ce va fi după alegeri? Se vor mai plăti pensiile lună de lună sau doar “pe sărite”?

  2. Deja ați început să regretați că l-ați votat pe scest distins domn … nici nu știți ce va urma

Adaugă comentariu