Caraş-Severin, Romania

SLATINA-TIMIȘ – Primarul comunei, Gheorghe Roma, își dorește extinderea canalizării în localitatea Slatina-Timiș. Proiectul este finanțat prin programul „Anghel Saligny“, cu un fond de 8 milioane de lei. „Termenul de finalizare este până în luna noiembrie. Constructorii se mișcă repede, deci suntem în față cu lucrările.“, a afirmat primarul!

Din fonduri europene se desfășoară multe proiecte în comună. Printre acestea se numără Centrul de Colectare Deșeuri cu Aport Voluntar. Fondul total pentru acest proiect este de 3,5 milioane de lei. Termen de finalizare este luna octombrie. „Este un loc unde oamenii pot să își arunce materialele textile, mobilierul, materialele de construcții. După finalizarea proiectului, cetățenii vor avea unde să facă asta. Programul va fi de luni până vineri între orele 8-16.“, a explicat Gheorghe Roma .

Acesta își dorește și reabilitarea sediului primăriei. Valoarea proiectului este de 1,7 milioane de lei. Termenul de finalizare este anul viitor, dar lucrările ar putea fi gata până la finalul acestui an. „Primăria este în stare bună, dar necesită niște modificări.“, a spus edilul.

Cu suma de 211 mii de lei se lucrează la două stații de încărcare electrică. Termen de finalizare este sfârșitul acestui an. Aceste stații vor fi utilizate inclusiv pentru încărcarea microbuzului școlar. Iar ultimul proiect este cel de supraveghere video în toată comuna, cu un fond total de 1,6 milioane de lei. „Aceste camere sunt pentru a ne proteja toate obiectivele și pentru a asigura siguranța cetățenilor la orice oră.“, a mai subliniat primarul Roma.

JCS-Denis Dutca