Caraş-Severin, Romania

CORNEA – Drumurile comunei Cornea și două baze sportive așteaptă primăvara pentru a fi finalizate!

Din discuția cu primarul Ilie Lăzărescu, am înțeles că, în prezent, în comună sunt în lucru mai multe porțiuni de străzi comunale și drumuri vicinale în lungime totală de 13 km. Investiția se ridică la valoarea de 2,5 milioane de euro și este finanțată prin PNDL 2. „Pe drumuri se pune piatră concasată, iar asfaltul va fi turnat la primăvară”, aflăm de la primarul Lăzărescu.

În planurile primăriei figurează și amenajarea unui teren de minifotbal la Cornea și a unui loc de joacă în satul aparținător Crușovăț. Primul obiectiv are valoarea de 100.000 de euro, fiind finanțat prin AFIR. Conform primarului, terenul va avea gazon sintetic, vestiare moderne și nocturnă, în zonă urmând a fi amenajat un mic loc de joacă și câteva locuri de parcare. O investiție asemănătoare este prevăzută și la Crușovăț, aici însă fiind vorba despre 100.000 de lei, finanțare din bugetul local. Locul de joacă ce se dorește amenajat aici va dispune de asemenea de o mică parcare și un teren de sport.

Ambele investiții însă vor demara la primăvară, atunci când vremea va permite începerea lucrărilor. Aceste obiective pentru viitorul apropiat se alătură altora, în prezent aflate în lucru în comună.

JCS-Ionel Ivaşcu