Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Pe Municipalul din Caransebeș, sub privirile a aproape 200 de spectatori, Progresul Ezeriș a cedat, scor 0-2, în cea de-a doua etapă a Ligii 3, în fața unei echipe care sezonul trecut juca cu Craiova, Rapid sau Dacia Mioveni în Liga 2!

Elevii lui Arbănaș au întâlnit o echipă solidă, cu talie, cu mulți jucători străini, dar în primul rând mai experimentată. Chiar și așa, cărășenii au dat o replică bună în prima repriză, chiar dacă jocul a fost controlat de gorjeni. Și se putea intra la pauză la egalitate, dacă nu venea cu două minute înainte de final o lovitură liberă mult prea ușor acordată în favoarea celor de la Pandurii, în urma căreia Petre a prins un șut splendid în vinclu, care l-a lăsat spectator pe Birăescu.

După pauză, jocul s-a schimbat, Ezerișul a fost echipa care a controlat ostilitățile, iar cei de la Pandurii s-au rezumat la un joc în care să țină mingea cât mai departe de poarta lor și să surprindă gazdele pe contraatac. Ezerișul putea chiar egala în minutul 55, la o lovitură liberă care a trecut de puțin pe lângă poarta goală, însă de marcat au făcut-o până la urmă tot oaspeții, pe final de joc, la capătul unei acțiuni la care Rașoveanu a trimis balonul în plasă, în urma unei pase care l-a lăsat cu toată poarta în față.

„Chiar dacă am jucat cu o echipă care vine din Liga 2, după părerea mea nu a fost diferență între noi și ei, având în vedere că am jucat cu 5-6 juniori. Pe mine mă bucură faptul că am luptat cu ei de la egal la egal. A fost un meci de luptă și din cauza terenului care e destul de rău, dar îmi felicit echipa pentru felul în care a luptat, am întâlnit o echipă mai experimentată, cu jucători de Liga 1, dar încă o dată spun, nu s-a văzut diferența, am jucat de la egal la egal, chiar la 1-0 pentru ei am riscat și am jucat 3-5-2, cu doi atacanți, așa a venit și al doilea gol al lor, pentru că în a doua repriză nu au avut nicio ocazie. Am avut și noi o ocazie, dar clare nu au fost nici la noi, nici la ei. Primul gol l-am luat dintr-o neatenție, dintr-un fault dat foarte ușor, în lateral, ăsta-i fotbalul. Mergem înainte, îmi felicit băieții, suntem echipă tânără și de la meci la meci vrem să creștem”, a spus imediat după terminarea partidei Dorian Arbănaș, antrenorul Progresului Ezeriș.

„Un joc slab făcut de noi, un joc în care nu ne-am regăsit și am fost învinși de o echipă care nu ne-a pus mari probleme, dar a plecat cu cele trei puncte. Chiar nu știu ce să zic despre un astfel de joc încâlcit în care am primit gol în minutele 45+1 și 90+1. Este frustrant să te bată o echipă așa de slabă”, a declarat și Cristian Șodâncă, președintele Ezerișului.

Progresul Ezeriș: Cristian Birăescu, Marius Mărgan, Nicolae Popescu, Marius Musteța, Robert Dalea, Bogdan Dumitru, Takenori Kawagoe, Ioan Derbac, Iosif Rotariu, Marian Musteța și Rafale Hrudei. Rezerve: Luis Spînu, Dumitru Dragomir, Sorin Străin, Denis Arjocan și Marius Călin.

Pandurii: Iovicin, Suently, Afrim, Aerts, Petre, Lupuleț, Stancu, Pleașcă, Trusescu, Jorges de Almedia și Rașoveanu.

Etapa viitoare, pe 11 septembrie, Progresul merge la Aurul Brad, echipă învinsă de CSM Reșița etapa trecută cu dubla lui Mediop de pe final de meci.

JCS-Ș.M.