Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Partida de pe sinteticul din Valea Domanului, dintre ACS Progresul Ezeriș și CSM Deva, s-a încheiat cu scorul de 8-0 în favoarea celor din județul Hunedoara, în etapa a XVII-a a Ligii 3, Seria a VII-a!

Chiar dacă situația financiară de la echipă este una stabilă în acest moment, partea fotbalistică se confruntă cu mari dificultăți. În perioada următoare, conducerea Progresului va încerca să aducă câțiva jucători liberi de contract pentru a putea salva echipa de la retrogradare.

„La asemenea scoruri ce am mai putea spune?! Este clar că aceasta este diferența dintre actuala noastră echipă și cea a Devei, cu toate că oaspeții au beneficiat de multe cadouri și în acest meci. Un autogol din partea noastră și trei penalty-uri cred că spun totul. Mulți spun că este o rușine, este parțial adevărat, dar noi nu suntem un brand în fotbal ca să ne fie rușine când jucăm pe teren și pierdem la scoruri mari! Cred că mai rușinos ar fi fost ca în iarnă să fi pus lacătul și să renunțăm la competiție, să fugim precum niște lași. Atunci ar fi fost mai rușinos decât acum, dar asta nu o pot înțelege decât oamenii de sport. <<Haterii>> care spun asta nu au nicio treabă cu sportul și nu ne reprezintă pe noi. Nu își pot da cu părerea despre echipa noastră, cu atât mai mult cu cât nu sunt nici măcar susținători virtuali. S-a făcut mult prea mult tam-tam legat de situația financiară, de condițiile grele și așa mai departe, sau că am rămas în iarnă fără cei mai importanți fotbaliști. Greșit, cei mai importanți fotbaliști pentru noi au rămas la echipă și lor ar trebui să le mulțumim. Mă refer aici la Birăescu, Mărgan, Călin, Rotariu, Dragomir, Dumitru și Barbu. Alții au fugit la prima adiere de vânt… Caracterele tari acum se văd. Legat de situația noastră financiară, aș vrea să vă spun că este probabil mai stabilă ca oricând și cu asta aș încheia acest subiect. Până la urmă vor învinge cei care nu cedează! Oricum, prea mari speranțe nu ne-am pus în acest joc”, a declarat Cristian Șodâncă, președintele Progresului Ezeriș.

Antrenorul Dorian Arbănaș, care se gândește la plecare în cazul în care nu primește jucători, a spus la finalul meciului: „Ce aș mai putea spune despre această înfrângere? Mergem din rău în mai rău. Aș fi vrut să văd o îmbunătățire dar, din păcate, atât putem. Am pierdut la scor cu Deva, dar tot 3 puncte am pierdut. Este o rușine faptul că am pierdut cu 8-0 și mie, personal, mi-e rușine să ies din casă. Avem speranța că vom mai putea aduce câțiva jucători. Voi continua la echipă în cazul în care vom mai aduce fotbaliști, altfel mă gândesc să renunț, deoarece nu mai pot continua așa. Mergem din rușine în rușine, dar mai avem ceva promisiuni legate de unii jucători și vom vedea. Plus că mai avem trei fotbaliști accidentați și sperăm că vor reveni și ei. Cu lotul actual este circ. Știu faptul că dacă vor mai veni fotbaliști aceștia nu sunt pregătiți, dar vom încerca pe parcurs să-i antrenăm. Măcăr în play-out să facem puncte acasă și cred că am putea să ne salvăm. Cred că putem obține puncte cu echipe aproapiate de nivelul nostru. În situația de față nu am cu cine să joc, pe banca de rezerve la meciul cu Deva am avut doi copii de 15 ani. Față de anul trecut au fost în teren doar trei titulari. Totuși suntem la Liga 3, nu la a IV-a și băieții trebuie să înțeleagă. Trebuie altă atitudine și nici măcar dorință nu prea văd din partea unora”.

Progresul: Birăescu, Mărgan, Zamfir, Ciurea, Găman, Dumitru, Rotariu, Călin, Barbu, Ciopragă și Bot. Au mai fost pe foaia de joc Corneanu, Dediu, Crețu, Măduța și Gavrilescu. Antrenor Dorian Arbănaș.

Deva: Bădescu, Tod, Plută, Dumbrăvean, Doboș, Bloj, Țoiu, Stelea, Cuibari, Sulea, Avramovici. Rezerve: Iordache, Kelemen, Săulescu, Vasilescu. Antrenor Ștefan Nanu.
Au marcat: Zamfir (7 autogol), Sulea (22), Stelea (35 penalty, 74), Țoiu (40 penalty), Avramovici (50), Vasilescu (66, 71).
În etapa a XVIII-a, Progresul Ezeriș va juca pe 26 martie, în deplasare, cu Voința Lupac. 
JCS-Ștefan Moraru