Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Infectat cu această variantă este un englez de 28 de ani!

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, prin intermediul purtătorului de cuvânt Daniel Botgros, a confirmat, în data de 6 ianuarie 2022, primul caz de Covid-19 cu varianta Omicron, din județul nostru. „Este vorba de un cetățean englez în vârstă de 28 de ani, care a stat în izolare până în 3 ianuarie 2022, la Reșița, iar rezultatul acestuia a venit în 4 ianuarie 2022. Așa cum spuneam, a făcut o formă medie și nu a necesitat spitalizare”, a declarat Daniel Botgros.

Totodată, acesta a precizat că, în acest moment, sunt monitorizate 6 persoane testate pozitiv pentru virusul Covid-19, care sunt suspectate de a fi infectate cu varianta Omicron. Având în vedere această posibilitate, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a trimis joi, 6 ianuarie 2022, probe la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Trimiterea a fost realizată pentru secvențiere și pentru a vedea dacă vreuna dintre aceste persoane suspecte este confirmată cu această variantă Omicron.

Printre cei suspecți de această formă a virusului se regăsesc următorii cetățeni: o persoană din Bocșa, care a călătorit în Spania; o femeie din localitatea Zorlenț, care a călătorit în Austria, considerat suspect fiind și soțul acesteia; o persoană din Gherteniș, fără istoric de călătorie; două persoane din străinătate, care sunt în curs de realizare a anchetei epidemiologice. „În acest moment, toate aceste persoane suspecte sunt izolate”, a conchis Daniel Botgros.

JCS–S.P.