Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Peste 800.000 de euro este suma care urmează să fie bugetată de administraţia locală în vederea achiziţiei altor active aflate în proprietatea societăţii UCMR SA, în insolvenţă!

După ce două dintre vilele UCMR SA au intrat în administrarea Primăriei Reşiţa (Vila Roşie şi Vila Veche), consilierii locali au girat un alt proiect de hotărâre ce a vizat active ale acestei societăţi aflate în insolvenţă. De această dată a fost vorba despre exprimarea acordului de principiu în vederea achiziţionării şi nu cumpărarea efectivă. Prin acest prim pas, municipalitatea îşi exprimă intenţia fermă de a intra în posesia mai multor terenuri şi construcţii care aparţin în momentul de faţă SC UCMR SA.

Mai exact, decizia aleşilor locali se referă la grădiniţa şi creşa evaluate la 636.800 de euro, clădirea Ipromet (fostul sanatoriu de noapte) evaluată la 62.438,04 euro, teren cabinet tehnic evaluat la 2.252 de euro, clădire administrativă (poduri) evaluată la 68.206,47 euro, farmacie cadre evaluată la 7.828,03 euro, teren clădire cadre evaluat la 5.527 euro, teren depozit de modele (Dealu Mare), în suprafaţă de 11.545 mp, evaluat la 40.400 de euro. Potrivit hotărârii de consiliu local, aceste sume urmează să fie bugetate la valorile care reies din rapoartele de evaluare întocmite de evaluatorul autorizat, după care vor urma demersurile în vederea achiziţiei.

„În contextul în care o serie de proiecte de dezvoltare, pe care municipiul Reşiţa doreşte să le implementeze în viitorul apropiat, se suprapun peste imobilele aflate în proprietatea privată a SC UCMR SA-în insolvenţă, se impune iniţierea procedurilor legale în vederea cumpărării acestor imobile.“, se precizează în referatul de specialitate al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Reşiţa. „Sarcina Primăriei Reşiţa şi a Consiliului Local este aceea de a reda Reşiţei puterea economică şi, de ce nu, mândria de altă dată!“, se mai arată în acest referat.

JCS-Nicoleta Moraru