Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dezvoltarea zonei Mociur a adus pe masa consilierilor locali un alt proiect de hotărâre ce a vizat aprobarea coridorului de expropiere pentru legătura rutieră între principala arteră a oraşului, Valea Ţerovei şi acest cartier al Reşiţei!

Ultima şedinţă a Consiliului Local Reşiţa a avut pe ordinea de zi şi un punct referitor la aprobarea coridorului de expropiere pentru obiectivul de utilitate publică „Realizarea legăturii rutiere între artera principală a Reşiţei şi Parcul Industrial şi Zona de Regenerare Urbană Mociur, în vederea extinderii transportului în comun-Faza 2“.

În urma hotărârii luate de curând de administraţia locală, decizia de expropiere a fost emisă pentru un teren de 196 mp, proprietate privată, pentru care, potrivit raportului de evaluare întocmit de un expert, primăria va aloca de la bugetul local suma de 5.037 euro. Expropierea a fost necesară în vederea amenajării infrastructurii de transport, adiacentă dezvoltării urbane de pe platforma Mociur, dar şi cea a conexiunilor acesteia cu actuala reţea. Şi în anii trecuţi, mai mulţi proprietari de terenuri au fost expropriaţi în vederea realizării acestui obiectiv de investiţii care, potrivit datelor tehnice, este unul foarte amplu şi implică lucrări de structură rutieră, poduri, lucrări de canalizare pluvială, amenajare de zone verzi, trotuare, piste pentru biciclete, dar şi iluminat public.

„Amplasamentul lucrării se află pe partea centrală a municipiului Reşiţa, la aproximativ 2 km de centrul civic, pe terenul fostei platforme industriale Mociur-UCM Reşiţa, delimitat de B-dul Revoluţia din Decembrie şi râul Bârzava, strada Mociur, strada Fântânilor, strada Căminelor şi strada Ţerovei. Tot ansamblul proiectat va fi dotat la nivel de stradă urbană, cu funcţiuni specifice, un pod peste pârâul Govândari şi două peste pârâul Ţerova, trotuare, piste pentru ciclişti, amenajare de spaţii de siguranţă adiacente părţii carosabile prin gazonare şi plantare de arbuşti, reţea de colectare a apelor pluviale în sistem separativ, amplasată în subteran. Zonele carosabile şi pietonale vor fi iluminate prin corpuri de tip Led eficiente energetic“, se menţionează în referatul de aprobare al municipalităţii.

JCS-Nicoleta Moraru