Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Aceasta este, în opinia europarlamentarului Maria Grapini, soluția împotriva ascensiunii extremismului. Europarlamentar al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), Maria Grapini s-a arătat a fi mulțumită sâmbătă, la Reșița, de activitatea filialei județene pe care o coordonează, din partea conducerii centrale!

„M-am întâlnit cu o parte a candidaților de primari și de consilieri, cei acceptați până acum de conducerea filialei, și care urmează a fi validați la Centru. Stabilită fiind de acum data alegerilor locale, tema pe care am lăsat-o e ca, în următoarele două săptămâni, lista de candidați să fie completată, iar filiala să continue atragerea de noi membri și simpatizanți.“, a declarat Maria Grapini.

Referitor la decizia PSD și PNL de a se prezenta în alegerile europarlamentare împreună, cu o listă comună, acesta a precizat că, anterior, o decizie similară fusese luată de PSD și PUSL: „Noi, umaniștii, discutasem deja cu PSD să avem listă comună, așa cum am avut dealtfel și în 2014, și în 2019. A fost vorba, atunci, de 2 locuri eligibile. Într-un fel, la nivel de Parlament European, acum suntem un fel de USL, iar în toată Europa se fac aceste alianțe, pentru a contracara dezvoltarea extremismului.“

De altfel, mesajul care transpare și din declarațiile altor lideri PUSL este că singura șansă a clasei politice de a lupta cu extremismul este să fie asigurată o bună guvernare, care să redea românilor demnitatea, onoarea și curajul. Umaniștii reamintesc, în acest context, că au dovedit că pot fi liantul de echilibru între PSD și PNL, dovadă fiind existența USL în 2012. Dacă atunci, potrivit PUSL, inamicul era Traian Băsescu, astăzi în joc este orientarea pro euroatlantică a României, o miză mult mai mare pentru viitorul României. Iar în opinia umaniștilor, comasarea alegerilor va asigura, pentru prima dată, și o dezbatere reală a subiectelor europene.

„Eu prefer comasarea europarlamentarelor cu localele, pentru că o comasare cu parlamentarele ar fi îngrădit dreptul unor oameni de a candida pentru Cameră sau Senat. Ori, la locale, e clar că un cetățean care candidează pentru un consiliu local nu va candida și pentru Parlamentul European.“, a adăugat Maria Grapini.

Pe de altă parte, a precizat aceasta, mobilizarea și prezența masivă la vot reprezintă soluția împotriva ascensiunii extremismului de natură a pune în pericol continuarea parcursului euro-atlantic al României.

JCS-B.P.