Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Între 17 și 20 octombrie, Cartel Alfa organizează mitinguri în țară, la care participă opt lideri din județul Caraș-Severin!

În zona Ardeal, acțiunile au loc la Zalău și Deva pe 17 octombrie, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea pe 18 octombrie și Slatina pe 19 octombrie. Concomitent, vor avea loc acțiuni similare în orașe din zona Moldovei pentru ca, pe 20 octombrie, cele două acțiuni să se întâlnească la București, unde protestele vor continua. La aceste acțiuni vor participa delegații formate din lideri de sindicate din majoritatea filialelor Cartel Alfa (CA) din țară, împărțite pe cele două zone. Aceștia se vor deplasa în fiecare oraș, iar fiecare filială prin care vor trece va încerca să aducă la fața locului cât mai mulți oameni.

„E o abordare de principiu prin care încercăm să spunem că, în momentul de față, prețurile la energie și la gaz creează cele mai mari probleme atât cetățenilor, cât și societăților comerciale. Pentru oameni înseamnă o dublă problemă întrucât se confruntă cu probleme în familie, la care se adaugă cele de la locul de muncă, accentuându-le pe cele de acasă. În orașele în care organizăm proteste sunt doar o parte dintre societățile comerciale și oamenii aflați în această situație. Lucrurile astea se întâmplă peste tot în țară”, ne-a declarat Marian Apostol, liderul Cartel Alfa Caraș-Severin, unul dintre cei opt participanți din județ.

Cetățenii sunt chemați să lase rețele de socializare și să-și strige nemulțumirea în stradă. „Grosul în privința participării le revine oamenilor. E o acțiune care se întinde-n timp peste tot în țară și care ar putea strânge în jurul ei oamenii nemulțumiți din zonele respective. Cel puțin așa ar trebui să fie, raportat la câtă nemulțumire există în societate în momentul de față. De aceea se deplasează liderii, în special cei care au capacitatea de a mobiliza oamenii și de a discuta cu ei, iar oamenii vin la acțiuni știind că vor întâlni lideri din toată țara. Mergând din oraș în oraș și înmânând fiecărei prefecturi adrese care trebuie să ajungă la guvern, în mod normal este o acțiune mult mai consistentă decât să aduci mii de oameni din țară la București”, a mai arătat liderul CA, precizând că la acțiunea din 20 octombrie se așteaptă participarea oamenilor din capitală și zonele limitrofe.

Cum însă nemulțumiri sunt și în Caraș-Severin, Apostol dă asigurări în privința solidarității filialei pe care o conduce cu oamenii din județ. „Problemele din toată țara legate de energie și gaz există și la Reșița ori în alte locuri din județ. Dacă se vor solidariza suficient de mulți cetățeni care vor vrea să-și strige nemulțumirea, noi vom fi alături de ei. Ține însă de ei înșiși să se mobilizeze în acest sens”, a încheiat Marian Apostol.

JCS-Ionel Ivașcu