Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mariana Brebenariu, profesor pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială „Marius Şandru“, este Profesorul Digital al Anului. Premiul i-a fost acordat în cadrul proiectului-pilot „Viitorul Digital“!

Proiectul-pilot s-a derulat pe parcursul anului școlar 2022-2023 în școlile din trei municipii din ţară, mai exact Reşiţa, Oradea şi Buzău. În cadrul acestui proiect, pentru 880 de copiii din clasa pregătitoare, au fost asigurate seturi de materiale educaționale în format tipărit și digital, cu implicarea a peste 40 de profesori și 4 mentori. Proiectul-pilot „Viitorul Digital“ a fost derulat cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale a Germaniei în România, Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), Editura Art Klett, care a dezvoltat setul educațional „Școala colorată“, precum şi în parteneriat cu National Geographic.

Pe lângă componenta tipărită, a fost furnizat şi un training complet pentru profesorii de clasă pregătitoare. „Școala colorată“ este un concept inovator care asigură celor mici o învățare atractivă și eficientă, atât în varianta tipărită, cât și în varianta digitală. Copiii au avut la dispoziţie cărți de activități pentru clasă și acasă, caiet de auto-evaluare, calendarul ilustrat, cardurile ilustrative, materialele autocolante motivaționale, filmulețele, jocurile, cântecele și exerciții digitale.

Marți, 12 septembrie, la Bucureşti, a avut loc decernarea plachetei Profesorul Digital al Anului, care a fost acordată Marianei Brebenariu, profesor pentru învățământul primar la Şcoala Gimnazială „Marius Şandru“ din municipiul Reşiţa, pentru contribuţia adusă la reuşita acestui proiect educaţional. Placheta i-a fost oferită de către dr. Ilinca Pandele, membru al Comitetului Executiv AHK.

Copiii din clasa pregătitoare de la Şcoala Gimnazială „Marius Şandru“ din Reşiţa au urmat în anul şcolar trecut „Școala colorată“, în cadrul proiectului „Viitorul Digital“. Acesta se va derula şi pe parcursul acestui an şcolar care tocmai a debutat, unul dintre obiective fiind îmbunătăţirea şi extinderea acestui proiect educaţional la alte unităţi de învăţământ preuniversitar.

JCS-Nicoleta Moraru