Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Măsura de fazare a actualelor proiecte întârziate va fi plătită din fondurile europene viitoare, dar decizia reprezintă o gură de oxigen pentru finalizarea acestora. Este declarația primarului Ioan Popa, după ce Ministerul Fondurilor Europene a solicitat ADR-urilor din țară o analiză a proiectelor pe fonduri europene care riscă să nu fie gata pe actualul ciclu financiar!

Proiectele întârziate vor putea fi fazate pe ciclul financiar 2021-2027, aici intrând mai multe proiecte ale Reșiței, printre care și tramvaiul. În opinia primarului, decizia are o parte bună și una rea. „Până la această decizie, dacă nu cheltuiai toți banii, pierdeai suma rămasă și trebuia să vii cu resursă financiară proprie. După care, dacă lucrările nu avansau, riscai să dai înapoi toți banii. Partea bună este că această decizie este o gură de oxigen care permite să finalizezi proiectul. Partea mai puțin plăcută este că-ți consumi din banii viitori.”, a declarat primarul.

Reșița este pe lista neagră cu câteva proiecte, dar lista nu e bătută-n cuie. „Dacă consumăm banii până la finalul lunii decembrie, putem fi scoși de pe această listă. Sper să reușim asta cu cât mai multe dintre proiectele aflate pe această listă!”, a încheiat Ioan Popa despre proiectele pentru care Europa a… trecut Reșița pe caiet.

JCS-Ionel Ivașcu