Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Curtea de Apel București a anulat mai multe decizii ale Biroului Electoral Central și a hotărât soluționarea cererilor de renumărare a voturilor pentru alegerile europarlamentare în mai multe județe, printre care și al nostru! Hotărârea nu este definitivă, prin urmare nu este executorie, iar Biroul Electoral Central a anunțat deja că va face recurs!

Decizia Curții de Apel „obligă pârâtul să soluționeze cererile reclamantului de renumărare a voturilor ce fac obiectul deciziilor anulate“. Dacă pârâții sunt de fapt trei la număr, anume Biroul Electoral Central, Guvernul României și Autoritatea Electorală Permanentă, reclamant a fost Partidul REPER, prin intermediul a doi dintre deputații săi.

Dintre deciziile anulate doar două fac directă referire la județul Caraș-Severin și anume: BEC nr.67D/11.06.2024, care respingea, printre altele, cererea înregistrată la BEC cu nr.2635BisC/BEC2024/10.06.2024, privind renumărarea voturilor exprimate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European în secțiile de votare din județul Caraș-Severin și, respectiv BEC nr.93D/18.06.2024, care respingea cererea de renumărare a voturilor în unele secții de votare din județele Brașov, Sibiu, Brăila, Ilfov, Vâlcea, Gorj, Prahova, Olt Buzău, Caraș-Severin și Galați.

Cel puțin teoretic, pentru că Biroul Electoral Central a precizat că nu s-a decis renumărarea propriu-zisă a voturilor, ci soluționarea cererilor depuse în acest sens, o altă renumărare ar putea avea efect asupra rezultatului final al alegerilor din 9 iunie, comunicat în 18 iunie. Conform BEC, procentele obținute au fost următoarele: PSD-PNL – 48,55%; AUR – 14,93%; ADU – 8,71%; UDMR – 6,48%; SOS România – 5,03%; REPER – 3,74%; Nicu Ștefănuță – 3,08%. În ceea ce privește distribuția celor 33 de mandate, aceasta a fost următoarea: PSD-PNL – 19; AUR – 6; ADU – 3; SOS ROMÂNIA – 2; UDMR – 2; Nicu Ștefănuță.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu