Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Din cele 21 de mandate, liberalii au obținut majoritatea, 13, social-democrații 6 și suveraniștii 2!

Întrucât primul înscris pe lista de candidați ai PNL pentru funcția de consilier local, Ioan Popa, a fost reconfirmat în funcția de primar al municipiului reședință de județ, componența grupului liberal va fi următoarea, în măsura în care până la 1 noiembrie nimeni nu va renunța la mandatul obținut: Alexandru Borza, Mădălina Miruna Chiosa, Adrian Laurențiu Dacica, Daniel Mircea Florin Călin, Raul Andrei Siladi, Lucia Elena Carmen Peia, Bogdan Nicolae Matichescu, Dragoș Ciprian Burtea, Tom Lucian Huruială, Lorența Ramona Ganțolea, Iulian Bura, Nelu Mladin și Cosmin Măruță.

În ceea ce privește grupul consilierilor PSD, acesta este compus din Ionuț Mihai Popovici, Violeta Moroșoi, Constantin Parfenie, Oana Filipescu, Dumitru Dahore și Gabriel Dinu. Întrucât este de așteptat ca Popovici, locul 2 pe lista pentru Consiliul Județean, în urma lui Silviu Hurduzeu, să opteze pentru mandatul cu o mai mare expunere, anvergură și perspectivă, grupul consilierilor va fi probabil completat de Gheorghe Jenar.

În ceea ce îi privește pe suveraniști, aceștia au reușit să oficializeze ceea ce anticipau, în iunie 2023, niște afișe galbene, neasumate, lipite de persoane necunoscute, care au fost vandalizate apoi de alți făptași rămași neidentificați, anume „AUR la Consiliu“. Formațiunea a obținut două mandate de consilier local, ale lui Bogdan Alexandru Gaița și Samuel Virgil Miclău, coordonatorul organizației județene AUR.

Din totalul alegătorilor reșițeni înscriși în liste, de 67.611, s-au prezentat la urne 22.559, prezența fiind astfel de 33,36%. Numărul voturilor valabil exprimate a fost de 21.788, 664 fiind numărul celor nule. PNL a obținut 54,37%, PSD 22,96%, AUR 8,86%, ADU 6,48%, celelalte patru candidaturi întrunind 7,33%.

JCS-Walter Fleck