Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Ciprian Lăzărescu, susţine că, în continuare, gestionarea resurselor umane este o provocare!

Deficitul de personal la nivelul IPJ a fost în mod constant de peste 20% şi continuă să crească. Motivul principal îl constituie intenţia poliţiştilor din alte judeţe de a se transfera de unde au venit. „Judeţul Caraş-Severin este un judeţ neatractiv pentru tinerii nenăscuţi aici. Absolvenţii şcolilor de poliţie îl aleg la momentul repartizării, după care doresc să plece în locurile natale, din acest motiv este perceput ca un judeţ de tranzit.“, susţine comisarul şef Ciprian Lăzărescu.

Lipsa experienţei profesionale a tinerilor poliţişti intraţi în sistem este o altă problemă a IPJ. Numărul mic al poliţiştilor rutieri duce la o dificultate majoră în prevenirea şi gestionarea evenimentelor rutiere. „Nu avem cum să facem faţă unei reţele rutiere care cuprinde peste 565 de km de drumuri naţionale (DN 6 fiind cel mai important, care se întinde pe o lungime de peste 100 de km şi este parte a coridorului Nădlac-Calafat, drum tranzitat zilnic, în medie, de aproape 16.500 de vehicule) şi aproape 900 de km de drumuri judeţene, la care se adaugă peste 1000 de km de drumuri comunale şi străzi din localităţi!“, a mai spus Lăzărescu.

Ce e de făcut? Nimeni nu ştie, iar la orizont nu se văd soluţii pentru a-i opri pe tinerii din alte judeţe să se întoarcă acasă.

JCS-Nina Curiţa