Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Dar numai până când PNL oferă funcţia de vicepreşedinte. Cu toate discuţiile în vederea încheierii unui acord de pace, iniţiate de senatorul liberal Marcel Vela cu Lucian Voina, șeful Mișcării Populare din județ, votul PMP-iștilor din Consiliul Județean a continuat să fie lipit de cel al PSD!

Opoziția continuă războiul absurd cu interesele județului, continuând să boicoteze, cu circ, votarea de proiecte importante . Prezența cetățenilor din sală, împărțiți în două cete, a fost motiv de ceartă în plus, unii beneficiari de investiții CNI pe un drum, care însă vor – pe bună dreptate – să li se astupe craterele din asfalt, până când se vor porni lucrările, iar alții care nu beneficiază decât de reparații, care însă au fost blocate de intervențiile șefului opoziției, Ioan Crina.

Doar că, la ședința extraordinară de joi, 27 iulie, am avut parte și de câteva concesii din partea liberalilor, care s-au văzut nevoiți să renunțe la unele tronsoane de drumuri, pentru a da drumul celorlalte lucrări din județ. Deși puțini, banii blocați astfel vor rămâne la păstrare, în pușculița județului, ca excedent.

Am asistat și la concesii surprinzătoare din partea opoziției, care nu a mai urmat linia lui Crina, ci linia interesului cetățenilor și a deblocării proiectelor pentru drumuri. Astfel, tentativa de amendament a consilierului Ioan Crina, de a deturna banii de la investiții la reparații, a eșuat la mustață, la vot.

S-a născut și cel de-al treilea Iuda, în persoana Cameliei Ene, care, deși din partea PNL, a votat pentru ideile consilierului Crina, alături de Viorel Bașag și Bogdan Miloș, aceștia din urmă declarând, în for, că nu mai fac parte din PNL, deși la masa conducerii județului reprezintă fix formațiunea de care se dezic astăzi.

Din culise am putut afla, anterior ședinței, că este posibil să asistăm la ungerea unui nou vicepreședinte la județ, în persoana șefului PMP Caraș-Severin, Lucian Voina, însă acesta a negat vehement, spunând că n-a ajuns la niciun acord cu PNL și că acesta este departe de a fi înfăptuit. Totuși, structurile liberale consfințiseră deja înțelegerea, care însă n-a fost respectată de Mișcarea Populară. Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a declarat: „Am oferit PMP tot ce a cerut. Știam că nu vor vota. Domnul Voina a demonstrat încă o dată că PMP este cuierul în care PSD își agață paltonul, că este o formațiune care face jocurile PSD, dar mai ales care ajută să nu se facă nimic în județ. Trist, foarte trist. Am fost sceptic de la început, dar m-am abținut de la comentarii, am șters și postările inconfortabile dar reale, am zis să dau o șansă negocierii, dar știam că nu vor respecta nicio înțelegere!“

Garantul pesedizării PMP în CJ Caraș-Severin a fost Ionuț Popovici, vicepreședintele social-democraților cărășeni și șeful Casei Județene de Asigurări de Sănătate, care a venit ca sfetnic la votul foștilor săi colegi de partid din PMP, care au urmat linia PSD. Deși de data asta venit și pentru o intervenție pertinentă, vizavi de Sanatoriul Marila.

Jocurile PMP la județ arată că – la fel cum face UDMR la fiecare Guvernare – un mic grup de interese poate răsturna culorile pe harta politică decisă prin vot. Chiar împotriva intereselor alegătorilor. Lucru care, poate, va conta la viitoarele alegeri.

JCS-A.M.