Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Festivalul Național de babybaschet pentru copii născuți în anul 2012 și mai mici s-a desfășurat recent la Costinești!

Stațiunea Costinești ar putea fi numită cu siguranță „capitala baschetului juvenil românesc” din această vară! Și asta, pentru că peste 400 de echipe de baschet cu sportivi având vârste cuprinse între 8 și 12 ani au evoluat în cadrul Festivalului de babybaschet si minibaschet 2022, dar și al Campionatelor Naționale U12.

La competiția organizată de Federația Română de Baschet a participat și o echipă din Reșița, este vorba despre CS Ciocan Cristina, clubul fostei mari jucătoare a României.

„Am participat cu 12 copii. Am jucat opt meciuri în grupe și la aceste festivale de babybaschet și minibaschet nu se ține cont de clasament. De abia începând cu Campionatul Național de U12 apare clasamentul, competiție la care dorim să participăm peste doi ani. Scopul nostru la acest festival de la Costinești a fost să participăm, să prindem experiență, iar copiii să se bucure de baschet. S-a văzut de la meci la meci progresul lor și sunt tare mândră de ei. Am fost plăcut surprinsă de ceea ce au făcut pe teren și acest lucru îmi dă speranța că putem face ceva frumos cu această generație. După această experiență am revenit la antrenamente și probabil vom avea o pauză în luna iulie. În august îmi doresc să mergem într-un cantonament prin zona noastră. Sportivii din ziua de astăzi duc lipsă de pregătirea fizică care se făcea odinioară, iar prin acest mod se evitau accidentările. O să mă sfătuiesc cu colega mea (mama) și vom forma un program de pregătire. Mulțumim tuturor părinților care au fost alături de noi, dar și celor care ne-au susținut de la distanță! Mulțumim Federației Române de Baschet pentru frumoasa organizare, diplome și medalii. Piticii noștri: Martin, Marc, Ciprian, Alex, Șerban, Antonia, Ștefan, Eduard, Andrei, Adrian și Sascha”, a spus fosta mare internațională, acum antrenoarea Cristina Ciocan Acea.

JCS-Ștefan Moraru