Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Recent, ministrul Dezvoltării, liberalul Adrian-Ioan Veștea, a semnat 44 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“, în valoare totală de 700.377.710,88 de lei!

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de pompare și a stațiilor de epurare, înființarea sau extinderea sistemelor de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea sau modernizarea unor poduri.

Pe lista ministerului s-a aflat şi comuna Ciuchici din judeţul Caraş-Severin, suma alocată pentru obiectivul de investiţii „Alimentarea cu apă la Petrilova, comuna Ciuchici“ fiind de 1.138.491,84 lei. Ion Orbulescu, primarul comunei Ciuchici, a semnat zilele trecute, alături de ministrul Adrian-Ioan Veştea, contractul de finanţare pentru acest important obiectiv.

Este vorba despre o rețea de 3,5 km lungime, care va deservi 120 de gospodării și care se dorește a fi legată la rețeaua ce deservește satele Ciuchici, Macoviște și Nicolinț.

JCS-Nicoleta Moraru