Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru o zi la schi pe pârtia Semenic-Văliug, în weekend, un tichet costă 100 de lei. În timpul săptămânii este ceva mai ieftin, doar 70 lei!

La mijlocul acestei luni s-a desfăşurat cea de-a doua şedinţă de îndată a Consiliului Local Reşiţa. Pe ordinea de zi s-a regăsit şi proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea contractului de prestări servicii între societatea Transport Urban Reşiţa şi firma din Timişoara, Corporate Accounting Solution SRL, având ca obiect transportul persoanelor pe domeniul schiabil Semenic-Văliug, între Văliug şi Vârful Semenic.

Potrivit acestui contract, prestarea serviciului de transport auto pentru practicanţii sporturilor de iarnă se realizează pe baza unei comenzi date de către beneficiar, în speţă firma din Timişoara, către prestator, societatea TUR. Accesul pasagerilor în mijlocul de transport se realizează prin scanarea cardului (skipass) printr-un terminal mobil pus la dispoziţie de beneficiar, o scanare reprezentând patru puncte.

Anexa la hotărârea de consiliu recent aprobată cuprinde şi ce tarife sunt practicate. Astfel, în weekend un tichet costă 100 lei/zi şi 70 lei/4 ore. De luni până joi, pentru o zi la schi, turiştii vor scoate din buzunar 70 de lei, iar pentru 4 ore, circa 50 de lei. Pentru copii, tariful este de 70 lei/zi sau 50 lei/4 ore, acesta fiind valabil de luni până duminică. Există și un tarif comun pentru adulţi şi copii sub formă de puncte pentru întreaga săptămână: 5 puncte – 35 lei şi 10 puncte – 70 lei. Din vânzarea tichetelor, SC Corporate Accounting Solution va plăti un comision procentual către Transport Urban Reşiţa, conform unei clauze contractuale. Contractul este valabil până la sfârşitul acestui an, cu posibilitate de prelungire cu acordul ambelor părţi prin act adiţional.

JCS-Nicoleta Moraru

FOTO: Banatul Montan