Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reconversia funicularului rămâne unul din principalele obiective ale administraţiei locale, iar pentru realizarea acestuia urmează ca toate garajele de pe strada G.A. Petculescu să fie demolate!

Motivul şedinţei fulger de acum câteva zile a Consiliului Local a fost aprobarea coridorului de expropriere pentru obiectivul „Realizarea unei legături între nucleele urbane Govândari şi Centru Civic din municipiul Reşiţa“. Aleşii locali au încuviinţat declanşarea procedurii de expropriere pentru construcţiile cu destinaţia de garaje, situate pe strada G.A Petculescu, fostă Câlnicului. Mai exact, cele aflate în vecinătatea pilonului de susţinere a funicularului.

Potrivit deciziei consilierilor locali, vor fi despăgubiţi 8 proprietari, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite, suma alocată de la bugetul local fiind de 33.321 euro. Garajele vor fi demolate, iar în scurt timp, vor fi demarate lucrările de consolidare şi reparaţii la pilele funicularului, respectiv la fundaţia structurii.

Potrivit raportului de specialitate al Direcţiei de Patrimoniu, exproprierea este necesară şi pentru amenajarea spaţiului din vecinătatea pilelor a VI-A şi VI-B ca şi zonă publică. Aceasta va fi dotată cu mobilier, rastel pentru biciclete, panouri de afişaj, trepte de acces spre zona verde din Dealul Crucii, unde acestea se vor conecta cu traseele existente. Aceste trasee vor facilita accesul pietonal de la strada G.A. Petculescu pe structura funicularului, refuncţionalizată ca şi promenadă, susţin reprezentanţii Primăriei Reşiţa.

JCS-Nicoleta Moraru