Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fundația Comunitară Banatul Montan, cu sediul în Reșița, s-a alăturat efortului UPU Reșița de a strânge fonduri pentru achiziționarea unor echipamente medicale necesare luptei împotriva COVID-19!

Apelul lansat în urmă cu cinci zile către comunitatea reșițeană a generat o mobilizare impresionantă din partea oamenilor. Cu ajutorul donațiilor individuale și al unor sponsori care s-au alăturat cauzei s-au strâns până în momentul de față 58.145 de lei din obiectivul total de 82.000 de lei. Din suma totală strânsă, 2.5%+TVA vor reveni procesatorului de plăți care face posibilă rularea campaniei online. Restul banilor sunt folosiți pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Reșița cu cele necesare pentru prevenția și tratarea Coronavirus. Cu banii strânși până acum au fost achiziționate echipamente care au fost donate spitalului chiar miercuri, 18 martie 2020.

Printre aparate se numără cinci termometre infraroşu NC200, două pulsoximetre Po30, două monitoare ATI NC5, o seringă automată SN-50C66T, un electrocardiograf 1200G. Valoarea totală a acestor echipamente este de 20.216 lei. Alte patru echipamente în valoare totală de 28.360 de lei au fost deja comandate și urmează să sosească de la furnizor în zilele următoare.

În total, la data de 16 martie, a fost comandată aparatură medicală în valoare de 48.576 de lei. Campania de strângere de fonduri va continua până la completarea sumei de 82 de mii de lei, se arată într-un comunicat al fundaţiei.

JCS-L.A.