Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – O măsură pentru ridicarea nivelului de trai al acestora o reprezintă creșterea pragului de neimpozitare a pensiilor!

Guvernul condus de primul-ministru Marcel Ciolacu analizează ridicarea pragului de neimpozitare a pensiilor, o măsură menită să sprijine pensionarii cu venituri mai mici, oferindu-le un beneficiu fiscal și facilitându-le gestionarea costurilor de trai, a precizat deputatul PSD, Marius Damian, într-o declarație politică adresată Camerei Deputaților. „În momentul de față, nu este impozitată nicio pensie până în 2.000 lei, iar în zilele ce urmează Ministerul de Finanțe va analiza impactul bugetar al neimpozitării pensiilor până la 3.000 de lei. Desigur, statul ar putea să înregistreze o pierdere de venituri fiscale, iar din acest punct de vedere îmi doresc să se găsească o soluție și un echilibru între sprijinirea pensionarilor și necesitatea colectării de fonduri pentru serviciile publice.“, a arătat deputatul.

Acesta a reamintit că PSD a criticat angajamentele asumate de USR prin PNRR, că fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a deschis negocierile cu Comisia Europeană, pentru ca, ulterior, prim-ministrul Marcel Ciolacu să obțină eliminarea pragului de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile, prag care în opinia deputatului ar fi condamnat pensionarii români la înghețarea veniturilor pe următorii 50 de ani. „Era un angajament nedrept, pentru care PSD a găsit o rezolvare corectă. Românii trebuie să știe că PSD apără mereu interesele pensionarilor și a reparat greșelile altora!“, a adăugat Damian.

În speranța că Ministerul de Finanțe va transmite o comunicare pozitivă în legătură cu neimpozitarea pensiilor de până la 3.000 lei, deputatul a adăugat: „Mereu voi susține orice proiect legislativ care poate contribui la ridicarea nivelului de trai pentru pensionari. Pensionarii români trebuie respectați și sprijiniți!“

În ceea ce privește termenul pentru recalcularea pensiilor, acesta rămâne cel stabilit, și anume luna septembrie, a adăugat deputatul Marius Damian, la finalul declarației sale politice.

JCS-B.P.