Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Pentru a veni în întâmpinarea preferinţelor şi necesităţilor de deplasare ale locuitorilor din Băile Herculane, administraţia locală a lansat un chestionar!

Cetăţenii au fost invitaţi de Primăria Băile Herculane să se implice în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, în acest scop lansând un chestionar prin care va fi elaborat un studiu, care să ducă la soluţii de îmbunătăţire a transportului public: „Pentru ca acest plan să vină în întâmpinarea nevoilor și dorințelor tuturor cetățenilor, precizează administraţia locală, este esențială implicarea. Astfel pot fi identificate problemele la nivel local, aspectele negative, dar și cele pozitive ale mobilității în Herculane. Prezentul chestionar se adresează locuitorilor, celor care fac parte din viața citadină a orașului, în scopul identificării preferințelor de deplasare și ale aspectelor negative/pozitive în modul în care funcționează transportul în oraș“.

Pentru obţinerea unor informaţii cuprinzătoare, cetăţenii sunt invitaţi să aloce 10 minute din timpul lor pentru a răspunde la cele 12 întrebări formulate în chestionar. De pildă, zona în care locuiesc cetăţenii, zona sau localitatea unde lucrează, statutul ocupaţional, câte drumuri fac zilnic dus-întors cu orice mijloc de transport, cu ce mijloc de transport se deplasează mai des în cursul săptămânii şi în weekend, care sunt cele mai frecvente două motive ale deplasării, intervalele orare ale deplasărilor, ş.a. Informaţiile sunt confidenţiale, mai specifică administraţia locală, acestea fiind folosite doar în scop statistic de către elaboratorii studiului, pentru a propune soluții care să conducă la o mai bună mobilitate locală.

Persoana de contact, responsabilă cu acest chestionar este ing. Tudor Măcicășan – e-mail: macicasanul@yahoo.com. Chestionarul poate fi accesat şi completat direct pe pagina de Facebook sau pe site-ul Primăriei Băile Herculane.

JCS-A.G.

FOTO: Banatul Montan