Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Unul dintre cei mai de preț jurnaliști pe care i-a avut județul nostru, Paula Neamțu, s-a stins astăzi din viață, după o luptă cruntă cu o boală necruțătoare.

Toată lumea a îndrăgit-o! Pentru că Paula era mereu cu zâmbetul pe buze şi avea mereu o vorbă bună pentru oricine. Cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, audio și tv, Paula Neamțu a fost unul dintre cei mai apreciați și iubiți jurnaliști ai județului Caraș-Severin, și nu numai. Mereu cu zâmbetul pe buze și mereu în mijlocul evenimentelor, Paula Neamțu a fost un exemplu pentru generațiile tinere de ziariști, călăuzind pașii în tainele scrisului multor jurnaliști cărășeni.

Paula a colaborat cu mai multe entități media, atât la nivel local, cât și național. În ultimii ani era cea care transmitea știrile județului la Agenția Națională de Presă Agerpres. S-a consacrat în anul 2004, când a devenit corespondent pentru zonele de conflict din Irak.
A fost o soţie, mamă şi bunică minunată. Un om cald, altruist, mereu în căutare de știri pozitive, un profesionist desăvârșit.

„În mod normal, zilele acestea trebuia să ne bucurăm împreună, promovând IA și BRÂUL BĂNĂȚEAN… Contratimpul ne-a scos din mersul firesc, timpul nu a mai avut răbdare… Vestea a venit ca un trăsnet… Ne-a părăsit, nedrept si mult prea devreme, un PRIETEN adevărat. Un om de excepție, bun și blând, corect, vesel, iubitor, profesionist: jurnalista Paula Neamțu, voluntar rotarian, corespondent Agerpres pentru Caraș-Severin, s-a alăturat îngerilor într-o dimineață tristă de iunie. 11 iunie 2020. A plecat, puțin, să transmită din Câmpiile Elizee și să ne asigure că totul va fi bine, fără durere și întristare, fără suspin… Acolo. Aici, sunt: întristare, și suspin, și durere. Și multe lacrimi. Și regrete. Drum lin în lumină lină, om drag. Vei rămâne veșnic în amintirea și rugăciunile noastre!“, sunt cuvintele frumoase scrise pentru Paula de prietena ei Camelia Duca, de la Librăria Semn de Carte.

De azi, lumea presei cărăşene este mai săracă, iar lumea oamenilor buni a mai pierdut un OM! Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet frumos!

JCS-Nina Curiţa