Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta spune primarul Felix Borcean, despre adjunctul său rămas fără atribuții, dar în continuare cu consilier personal!

Într-o recentă conferință de presă, edilul Caransebeșului a fost întrebat dacă nu mai există vreo cale de împăcare cu viceprimarul Bebe Pasere, pe care l-a lăsat fără obiectul muncii. Borcean a rămas ferm pe poziții, adăugând totuși că nu va face demersurile pentru demiterea lui Pasere, o astfel de decizie fiind la latitudinea consilierilor locali.

„Am avut trei etape în care i-am dat și retras atribuțiile, pur și simplu nu reușim să avem o conlucrare. Să zic iar <<hai, că poate acum ești mai bun, te-ai îmblânzit>>! Situația determinantă a fost când pe o propunere de-a mea a organigramei, a intervenit viceprimarul cu amendamente. Păi nu ai ce căuta în echipă cu mine din momentul acela. Punct! Din punctul meu de vedere, conlucrarea cu viceprimarul Pasere nu mai poate avea loc. Că rămâne pe funcție și mai are și consilier personal, ține de el. Nu e o chestiune politică, credeți-mă, eu îmi doresc un viceprimar, mi se pare obositor să am eu toate atribuțiunile, doar că vreau să le dau cuiva în care am încredere. Poate să fie alt viceprimar, de la PSD, PNL, PRO România, dar e treaba Consiliului Local, dacă ajunge la o înțelegere să-l demită și să propună un alt viceprimar este strict apanajul consiliului. Nu vreau să mă amestec!”, a explicat Felix Borcean.

Lui Pasere i-a rămas funcția de consilier local (PRO România), poziție din care în ultima vreme a devenit foarte vocal în legislativul caransebeșean, ridicând diverse probleme, mai ales edilitare. „Foarte bine face, e aproape firesc, a mai adăugat Felix Borcean, are doar salariul cât toți ceilalți consilieri locali la un loc!”

JCS-Răzvan Mihalcea