Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – „Abia așteptăm să ne mutăm în casa noastră, copii merită tot ce e mai bun!” Sunt cuvintele cu care Diana Pană, directoarea Grădiniței „Palatul Fermecat” (GPF) se referă la lucrările aflate în execuție la clădirea de pe str. Oțelului. Motiv pentru care GPF funcționează temporar în locația fostei PP7, pe str. Petru Maior, nr. 26!

Termenul de finalizare, opt luni după reluarea lucrărilor, dă motive de optimism că Moș Crăciun va veni într-o grădiniță ultramodernă, dotată cu mobilier nou, videoproiectoare, laborator info, cabinet senzorial, cabinet logopedic, sală de sport. Cel puțin așa arată proiectul, pe cât de frumos pe atât ambițios, pe care Diana Pană, și nu doar ea, abia așteaptă să-l vadă devenit realitate.

Recent, Palatul Fermecat a sărbătorit prima ediției a zilei grădiniței, prilej cu care a fost lansat primul număr al revistei cu lipici pentru cei mari și cei mici. Gândită ca încă un mijloc de comunicare către părinți, colegi și comunitate, se dorește editată de două ori pe an, cuprinzând diverse fișe de lucru, idei de activități, o pagină permanentă pentru consilierul școlar, răspunsuri la întrebările părinților, o pagină a învățătoarelor unde să fie prezentate aspecte legate de integrarea copiilor în școală.

„Am coordonat și conceput primul număr alături de colegele mele, cu materiale relevante legate de proiectele pe care acestea le derulează și pe care le-am integrat în paginile revistei. Avem un protocol de colaborare cu Casa Corpului Didactic prin care am luat legătura cu dl. Remus Râșniță, cu care am mai colaborat în trecut. A fost extrem de deschis, am trimis această revistă și Bibliotecii Naționale, fiind cu ISBN. Ne dorim să consolidăm și să dezvoltăm parteneriatul cu părinții. Un asemenea mijloc de promovare și deschidere față de părinți ni s-a părut foarte relevant și actual.”, am aflat de la doamna directoare.

Cu lipici a fost și recenta sărbătoare animată de actorii Teatrului Vest, Robert Danci și Rusalina Bona, unde cei mici s-au distrat maxim, dovedind că, într-adevăr, merită tot ce e mai bun.

JCS-Ionel Ivașcu