Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Faptul că pădurea reprezintă o constantă și veșnică tentație o arată încă trei cazuri surprinse de polițiștii cărășeni, în ultimele zile!

O mașină încărcată cu lemne a fost trasă pe dreapta, sâmbătă, aproape de ora 17.00, pe DN 58B, între Bocșa și Berzovia. „Din verificările efectuate împreună cu specialiști silvici, s-a stabilit că autovehiculul transporta 4,36 metri cubi de material lemnos, depășind cu 1,02 volumul înscris în avizul de însoțire a materialului lemnos. Materialul lemnos transportat fără documente legale a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie ocolului silvic, iar conducătorul auto a fost sancționat cu amendă de 1.000 de lei.“, informează Poliția județului.

În alt caz, polițiștii de la Secția 8 Rurală Oravița s-au sesizat din oficiu vizavi de folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, faptă ce constituie infracțiune. „Astfel, în data de 19 septembrie, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 42 de ani, din comuna Sasca Montană, care ar fi tăiat din apropierea localității Socolari, 8 arbori nemarcați, 6 din specia cer și 2 din specia gorun, având diametre cuprinse între 25 și 76 de centimetri. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de material lemnos. Sâmbătă, în continuarea verificărilor efectuate împreună cu specialiști silvici, în legătură cu infracțiunile constatate în 19 septembrie, s-a constatat că speciile de arbori menționate într-un act de punere în valoare nu corespundeau cu arborii marcați la fața locului, fapt pentru care s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat.“, relatează sursa citată.

Într-un alt caz, surprins la ora 1.30, în noaptea de vineri spre sâmbătă, tot polițiștii Secției 8 Rurală Oravița au surprins, la Vărădia, două tractoare conduse de doi bărbați de 24 și 54 de ani, care cărau material lemnos în remorci. „Din verificările efectuate împreună cu specialiști silvici, s-a stabilit că cei 2,6, respectiv 2,4 metri cubi de material lemnos, de esență cer și gorun, erau tăiați fără drept, conducătorii auto neavând documente legale în acest sens. Întreaga cantitate de material lemnos a ridicată în vederea confiscării și predată în custodie reprezentanților silvici. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei.“, după cum am putut afla de la Poliția județului.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu