Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Managerul spitalului din Caransebeș, Adrian Dumbravă, a venit în fața aleșilor cu câteva modificări la organigrama instituției, dar aleșii PNL și USR, majoritari în absența a doi colegi de la PSD, s-au abținut, iar proiectul nu a adunat numărul necesar de voturi!

Adrian Dumbravă a spus că modificările însemnau în primul rând niște economii la bugetul spitalului și nu s-a sfiit să acuze că votul a fost unul politic. „Această nouă organigramă pe care am propus-o era fără modificarea numărului actual de posturi, am vrut să fac o economie majoră la bugetul spitalului, dar oamenii au votat la comandă. Am propus la laboratorul de analize transformarea unui post de chimist în biolog, ca să acredităm laboratorul. Tot aici avem posturi libere de asistenți principali după pensionarea acestora, am vrut să angajăm debutanți, adică economie bugetară, la fel ca și pe unele secții, unde medici primari s-au pensionat și am vrut să aducem medici specialiști, adică o economie de 20 la sută la salariu. Mai erau câteva posturi mutate de la un compartiment la altul. A fost un vot politic, este o clică pe care noi o mirosim, unii absentează, alții se abțin“, a spus Dumbravă după ședință, adăugând că acum îi dă dreptate, deși inițial l-a criticat, fostului manager Adrian Cican, care pentru a nu avea probleme la vot în consiliul local cu organigrama a aprobat-o direct la Ministerul Sănătății.

Primarul Felix Borcean a precizat, la rândul său, că nu s-a gândit nici un moment că modificările la organigramă nu vor trece. „Mi s-a părut ciudat că niciunul din cei care s-au abținut nu au cerut lămuriri, un aranjament. La proiecte mult mai puțin importante, ticluiesc câte o întrebare. Organigrama va fi reluată pe ordinea de zi, nu mă așteptam să nu treacă, dar data viitoare vom explica foarte clar fiecare modificare. Sunt aceleași tertipuri ca la spitalul din Reșița, nu te prezenta azi… că dacă erau cei doi de la PSD… Nu știu din ce motive au absentat cei doi consilieri PSD, poate sunt obiective, sper că sunt obiective, e de discutat, nici nu au anunțat că nu vin“, a punctat și Felix Borcean.

Chiar dacă în ședință nu au avut de obiectat asupra proiectului modificărilor la organigramă, în afara dezbaterilor, pe coridoarele primăriei, unii din cei care s-au abținut și-au motivat decizia în felul următor: nu li s-a părut normal ca în organigramă „să fie readuse trei posturi la Financiar-Contabilitate, compartiment pe care Dumbravă aproape l-a desființat, mai ales că pentru acele posturi încă există litigii în instanță“.

JCS-R.M.