Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – Cunoscutul jurnalist din Marea Britanie, Charlie Ottley, a ajuns recent la Oraviţa pentru a realiza un nou episod ce va fi cuprins în documentarul Wild Carpathia!

După Băile Herculane, echipa celebrului realizator britanic de televiziune Charlie Ottley s-a oprit într-o altă localitate din Caraş-Severin, la Oraviţa, unde a filmat un nou episod din acest sezon, ce va fi cuprins în cunoscutul documentar Wild Carpathia.

Printre alte obiective din oraş, a fost aleasă şi o locaţie mai aparte: tunelul de sub oraş, de peste 2 km lungime, care poate deveni un important obiectiv turistic al regiunii. Doi speologi reşiţeni, Liviu Romanescu şi Tivodor Sebastian, au însoţit echipa de filmare, asigurând echiparea verticalei, ghidajul, luminile și explicațiile. „Am ajutat echipa lui Charlie Ottley, realizatorul Wild Carpathia, pentru a filma un nou documentar și în tunelul de sub orașul Oravița din județul Caraș-Severin. Colegii Liviu Romanescu și Tivodor Sebastian din Asociaţia Speologică «Exploratorii» au asigurat echiparea verticalei, ghidajul, luminile și explicații. Tunelul are 2,1 km lungime și este unul din cele 5 tronsoane de bolți construite din piatră și cărămidă care acoperă talvegul văii pârâului Oravița. Considerăm oportună amenajarea turistică a tunelului, având un potențial imens de a deveni obiectiv turistic important la nivel regional. Sprijinim Primăria Oraviţa şi pe primarul Costel Dumitru Ursu în vederea unui proiect de dezvoltare turistică complexă“, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Spelogice Exploratorii Reşiţa.

JCS-Nicoleta Moraru